ASUSGiganttiYleinen

Hups Gigantti! ASUS Zenfone 9 -puhelimen julkaisu meni pilalle kaiken paljastuttua verkkokaupasta päiviä etukäteen

ASUS Zenfone 9 Gigantin sivuilla.

Asus tulee julkaisemaan uuden Zenfone 9 -puhelimen globaalisti 28. heinäkuuta, mutta laite on ollut useiden vuotojen kohteena jo ennen sitä. Esimerkiksi markkinointivideo vuodettiin etukäteen ja Asus on myös itse vahvistanut muutamia yksityiskohtia. Tällä kertaa myös Gigantti on lähtenyt mukaan paljastajien joukkoon, sillä Zenfone 9 on listattu yhtiön verkkokauppaan jo nyt.

Tieto etukäteen julkaistuista tuotelistauksista on tuotu ilmi muun muassa Matkapuhelinfoorumilla. 

Gigantin verkkokauppa paljastaa Zenfone 9 -puhelimen kuvat, tiedot sekä hinnat. Asus on julkaisemassa puhelimen neljässä väriversiossa, jotka ovat musta, valkoinen, punainen sekä sininen. Puhelimesta on tulossa Gigantin valikoimiin kolme muistiversiota, jotka ovat 799 euron hintainen 8 + 128 gigatavun versio, 879 euron hintainen 12 + 256 gigatavun versio sekä 929 euron hintainen 16 + 256 gigatavun versio. Ennakkomyynnin kerrotaan alkavan julkaisupäivänä 28. heinäkuuta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Zenfone 9 -puhelimen kaikki tiedot ovat myös listattuna Gigantin sivuilla. Listauksen mukaan puhelimen mitat ovat 146,58 x 68,17 x 9,45 millimetriä ja painoa on 165 grammaa. Laite on myös IP68-luokituksen mukaisesti vedenkestävä.

Puhelimessa kerrotaan olevan Samsungin valmistama 5,92 tuuman kokoinen AMOLED-näyttöpaneeli, jossa on 2400 x 1080 pikselin tarkkuus ja 120 hertsin virkistystaajuus. Lisäksi näyttöä suojaa Gorilla Glass Victus. Tehoista ilmoitetaan vastavan Snapdragon 8+ Gen 1 -järjestelmäpiirin, jonka Asus on itse aikaisemmin vahvistanut.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kameroita on listauksen mukaan takaosassa kaksi, jotka ovat 50 megapikselin pääkamera sekä 12 megapikselin ultralaajakulmakamera. Pääkamerassa kerrotaan olevan Gimbal-tyylinen kuvanvakautus. Etuosassa on listauksen mukaan myös 12 megapikselin kamera selfiekuvia varten.

Akunkesto on nähtävästi 4300 milliampeeritunnin akun varassa, jota voidaan ladata 30 watin latauksella. Puhelimessa on myös ilmoitettu olevan Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2 sekä 3,5 millimetrin kuulokeliitin. Käyttöjärjestelmänä on Android 12.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Gigantin listauksiin puhelimesta voi käydä tutustumassa tämän linkin takaa. On kuitenkin hyvä huomata, että Asus ei ole puhelinta vielä julkaissut, joten listaus saattaa olla myös osittain virheellinen. Tiedot näyttävät kuitenkin pitkälti samalta kuin aikaisemmissa vuodoissa.

Lähde: Gigantti

1 Kommentti

  1. Ovat nämä kyllä tyylikkään näköisiä! En aiemmin ole pitänyt Asuksen tekeleitä erityisen nätteinä, vaan nyt on värit ja ääriviivat kohdillaan. En ymmärrä vain miksi on olemassa malli 16 Gt keskusmuistilla, kun 6 Gt on sekin aivan riittävä Androidille, tosin seuraavassa puhelimessani haluan olevan 8 Gt ihan vain siksi että tietyt sovellukset säilyisivät kauemmin muistissa, mutta kannattaa aina muistaa että valmistajan toteutus ohjelmistonsa suhteen ratkaisee sen miten muistia käytetään, josko ollenkaan fiksusti tai päin vastoin.

Kommentoi

Lisää aiheesta:ASUS