GoogleYleinen

Google I/O -kehittäjätapahtuma peruttiin koronaviruksen takia

Google on ilmoittanut peruvansa toukokuussa järjestettäväksi odotetun Google I/O -kehittäjätapahtuman. Tekniikka-alalla useita tapahtumia on peruttu alkuvuoden aikana koronaviruksen aiheuttaman huolen takia. Muun muassa GSMA perui vuotuisen Mobile World Congress -tapahtumansa helmikuun lopulla.

Kehittäjille suunnattu Google I/O -tapahtuma oli tarkoitus järjestää 12.-14. toukokuuta, mutta ainakaan perinteiseen tyyliin tapahtumaa ei tulla näkemään. Google on kertonut peruvansa kehittäjätapahtuman koronaviruksen takia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Koronavirukseen liittyvien huolien vuoksi, ja CDC:n, WHO:n ja muiden terveysviranomaisten ohjeiden mukaisesti olemme päättäneet peruuttaa fyysisen Google I/O -tapahtuman Shoreline-amfiteatterissa.”, kertoi Googlen tiedottaja The Vergelle.

Google on ollut myös yhteydessä suoraan tapahtumaan ilmoittautuneisiin henkilöihin. Googlen mukaan tapahtuman sisäänpääsystä maksaneille tullaan palauttamaan rahat 13. maaliskuuta mennessä. Google tulee pitämään kuitenkin perinteiset julkistuksensa samoihin aikoihin, mutta fyysisen tilaisuuden sijasta julkaisut tapahtuvat suoran lähetyksen avustuksella.

Viime vuonna Google esitteli kehittäjätapahtumassaan keskihintaluokan Pixel 3a- ja Pixel 3a XL -puhelimet, joten tänä vuonna Googlelta odotettiin olevan tulossa myös uusia Pixel-puhelimia. Erityisesti Google Pixel 4a -puhelin on jo aikaisemmin nähty CAD-mallinnuksiin pohjautuvissa vuotokuvissa. Pixel 4a -puhelimeen odotetaan Qualcommin keskihintaluokan Snapdragon-järjestelmäpiiriä, 6 gigatavua RAM-muistia, 12 megapikselin pääkameraa sekä etukamerareiällistä näyttöpaneelia. Luonnollisesti Google I/O -tapahtumassa odotettiin nähtävän myös uusi Android 11 -versio, jonka ensimmäinen kehittäjäversio julkaistiin jo helmikuussa.

Lähde: The Verge

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google