GoogleYleinen

Uusi huhu: Google Pixel 6- ja Pixel 6 Pro -puhelimet julkaistaankin vasta lokakuussa

Pixel 6 -puhelimet

Google on jo aikaisemmin vahvistanut muutamia tietoja ja kuvia tulevista Pixel 6- ja Pixel 6 Pro -älypuhelimista, mutta varsinaista julkaisua on odotettu syksyn aikana. Julkaisuajankohdasta on kuultu viime aikoina muutamia erilaisia tietoja, mutta nyt jokseenkin tiedoistaan luotettava Jon Prosser on lyönyt pöytään vielä uuden päivämäärän.

Muutama päivä sitten kuultiin tieto siitä, jonka mukaan Google olisi järjestämässä julkaisun vain päivää ennen Applen odotettujen iPhone 13 -puhelimien julkaisua, eli 13. syyskuuta. Jon Prosserin mukaan 13. syyskuuta ei kuitenkaan ole julkaisua tulossa. Prosser kertoo omiin lähteisiinsä viitaten, että ennakkomyynti Pixel 6 -sarjan puhelimille käynnistyy 19. lokakuuta ja varsinainen myynti pitäisi käynnistyä 28. lokakuuta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toistaiseksi ei ole kuitenkaan tarkkaan tiedossa Pixel 6 -puhelimien julkaisupäivää, joka kuitenkin saattaa olla ennakkomyynnin aloituksen kanssa samaan aikaan, eli 19. lokakuuta. Toki puhelimet saatetaan julkaista myös aikaisemmin, mutta Google on yleisesti aloittanut ennakkomyynnin pian julkaisun jälkeen.

Toistaiseksi tiedot Googlen suunnitelmista kannattaa ottaa vastaan pienellä varauksella, sillä päivät saattavat muuttua vielä syksyn edetessä. Varmaa on kuitenkin, että Pixel 6 -puhelimet ovat tulossa tarjolle valikoiduilla markkinoilla syksyllä 2021.

Pixel 6 -puhelimet ovat yksi älypuhelinmarkkinan mielenkiintoisimmista älypuhelimista, sillä jo muotoilu on normaalista poikkeava ja virkistävän tyylikäs. Lisäksi Pixel 6 -puhelimet tarjoavat Googlen ja Samsungin yhteistyössä kehittämän Tensor-järjestelmäpiirin, joka perustunee 5 nanometrin valmistusprosessiin. Puhelimien kameroihinkin on luvassa selviä parannuksia, sillä laitteissa on 50 megapikselin pääkamera sekä 12 megapikselin ultralaajakulmakamera, mutta Pixel 6 Prossa on lisäksi 48 megapikselin periskooppikamera 5x optista zoomausta varten.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Googlen on kerrottu varustelleen uutuuspuhelimet myös paremmilla akuilla, tehokkaammilla pikalatauksilla, näytönalaisella sormenjälkilukijalla, UWB-tekniikalla sekä sulavilla AMOLED-näytöillä. Puhelimista on olemassa myös tyylikkäitä väriversioita, sillä Pixel 6 tulee tarjolle mustana, vihreänä ja oranssina väriversiona, kun taasen Pixel 6 Pron värit ovat musta, kulta ja hopea.

Lähde: Frontpagetech.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Mitä muuta siitä tulee

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google