HMD globalNokiaYleinen

HMD Global julkaisi ensimmäisen kuvan Nokia-tabletista – tällainen laite on luvassa ensi viikolla

HMD Global on vihjaillut tulevasta 6. lokakuuta järjestettävästi tilaisuudesta jo aikaisemmin, mutta tänään yhtiö on julkaissut ensimmäisen kuvan itse laitteesta. Odotuksissa on ollut Nokia T20 -tabletti, joka olisi HMD Globalin ensimmäinen Android-tabletti.

Twitterissä julkaistussa kuvassa on esillä ainoastaan tabletin vasen kylki, joka on nähtävästi pitkälti tasainen. Kuvassa tablettia verrataan myös 2017 julkaistuun Nokia 3310 -puhelimeen, jonka rinnalla tuleva Nokia-tabletti on selvästi kookkaampi. Jos kuvasta voidaan jotain päätellä, niin tabletti olisi valmistettu pääosin muovista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

HMD Global kertoo twiitissä, että tabletilta voi odottaa kaiken, jota odotetaan myös Nokia-puhelimilta. Twiitin voi katsoa alapuolelta.


Tulevasta Nokia T20 -tabletista tiedetään jo nyt ennen julkaisua todella paljon, sillä tabletista on huhuttu jo pitkään. Valitettavasti tabletista ei ole vuotanut tarkkoja tuotekuvia, vaan tiedot ovat peräisin lukuisilta jälleenmyyjiltä sekä sertifiointitietokannoista.

Nokia T20 -tablettiin on vuotojen mukaan tulossa suuri 10,36 tuuman LCD-näyttöpaneeli ja tehoista olisi vastaamassa Unisocin kehittämä kahdeksanytiminen järjestelmäpiiri. Valitettavasti tarkkaa järjestelmäpiirin mallia ei ole tiedossa, mutta sen tehokkain ydin toimii 1,82 GHz:n taajuudella ja siinä on Mali-G52-grafiikkaprosessori. Tämä tarkoittaa, että kyseessä saattaa olla Unisoc Tiger T610-, T618- tai T700 -järjestelmäpiiri. Tablettiin on lupa odottaa ainakin 4 gigatavua RAM-muistia sekä 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa.

Akun koosta ei vielä ole varmuutta, mutta akkua pitäisi pystyä lataamaan vain 10 watin tehoisella laturilla. Käyttöjärjestelmänä tiedetään toimivan Googlen Android 11, joka on todennäköisesti tuttuun HMD Globalin tyyliin varsin lähellä puhdasta Androidia. Nokia T20 -tabletista on tulossa kaksi mallia, joista toisessa on vain Wi-Fi-yhteydet ja toisessa on myös 4G-tuki. Lisäksi tabletin odotetaan tulevan tarjolle ainakin sinisessä väriversiossa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jälleenmyyjien listaukset ovat paljastaneet, että Nokia T20 -tabletin Wi-Fi-version hinta olisi noin 185 puntaa, eli noin 217 euroa ja vastaavasti 4G-version hinta olisi 202 puntaa, eli noin 237 euroa.

HMD Globalin odotetaan panostavan Nokia T20 -tabletin kanssa erityisesti yritysmarkkinoille. Tietoa on vahvistamassa myös jälleenmyyjien listaukset, joiden perusteella tabletille on tulossa tarjolle erikseen ostettavia kestäviä lisävarusteita. Nokia T20 -tabletille on ostettavissa kaksi erilaista suojakuorta, jotka ovat Rugged Flip Cover sekä Rugger Case. Luvassa on kestävyyttä parantavia suojakuoria, joista toinen suojaa myöskin näyttöä.

Tarkemmin Nokia T20 -tabletista tullaan kuulemaan varmasti viimeistään 6. lokakuuta, mutta jo ennen sitä saatetaan nähdä erilaisia vuotoja sekä huhuja.

Lähde: Twitter (Nokia Mobile)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

2 Kommenttia

  1. Mahtavaa! Mahti speksit ja hintakin on kohdillaan. Hyvä, Nokia!

    1. Oliko tuo ironiaa, sarkasmia aistittavissa?

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD global