HMDNokiaYleinen

Pian julkaistava Nokia T20 -tabletti on suunnattu yrityksille – kestävyyttä lisätään suojakuorilla

Nokia T20 -tabletti on Nokia XR20 -puhelimen tavoin suunnattu rajuun käyttöön.

Suomalaisen HMD Globalin ensimmäisestä Nokia-tabletista on kuultu viime aikoina muutamia tietoja muun muassa jälleenmyyjien listauksien kautta. Odotettavissa on pian Nokia T20 -tabletti, joka on varusteltu varsin edullisilla ominaisuuksilla. Tabletin tärkein kohdeyleisö löytyy B2B-segmentistä, eli yritysmarkkinoilta. HMD Global on viime aikoina panostanut vahvasti yritysmarkkinoihin laitepuolella, mutta myös palvelupuolella.

Twitterissä Nokia-tiedoistaan tunnettu käyttäjä Nokia anew on paljastanut, että HMD Global kehittää useita Nokia-tabletteja tällä hetkellä, joista Nokia T20 on jo valmis julkaistavaksi. Kyseessä on yritysmarkkinoille suunnattu laite ja sitä voidaan odottaa julkaistavaksi syyskuun tai lokakuun aikana.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lisäksi jälleenmyyjät ovat listanneet Nokia T20 -tabletin erikseen ostettavia lisävarusteita jo nyt verkkokauppoihinsa. Nokia T20 -tabletille on ostettavissa kaksi erilaista suojakuorta, jotka ovat Rugged Flip Cover sekä Rugger Case. Luvassa on kestävyyttä parantavia suojakuoria, joista toinen suojaa myöskin näyttöä. Suojakuoret vahvistavat sitä, että kyseessä on yritysmarkkinoille suunnattu laite ja järeät suojakuoret ovat tarpeellisia esimerkiksi rakennustyömailla.

Yksi jälleenmyyjistä on ilmoittanut Nokia T20 Rugged Flip Cover -suojakuoren hinnaksi 41,9 euroa ja Nokia T20 Rugged Case -suojakuoren hinnaksi 28,9 euroa. Valitettavasti kuvia tai tarkempia tietoja suojakuorista ei vielä ole, mutta niiden toimituksen on odotettu alkavan syyskuun alussa.

Nokia T20 -tabletille suunnatut suojakuoret.

Jo aikaisemmin HMD Global esitteli ensimmäisen kestävärakenteisen Nokia XR20 -älypuhelimensa, joten Nokia T20 -tabletti jatkanee samassa kategoriassa. HMD Global haluaa selvästi tuoda Nokia-brändin osaksi kestävärakenteisien tuotteiden valikoimaa, joka on ollut usein vain pienempien brändien taistelukenttä.

Aikaisemmat vuodot ovat paljastaneet Nokia T20 -tabletin saavan 4 gigatavua RAM-muistia sekä Android 11 -käyttöjärjestelmä. Lisäksi tabletissa tullaan näkemään Unisocin kehittämä kahdeksanytiminen järjestelmäpiiri. Valitettavasti tarkkaa järjestelmäpiirin mallia ei ole tiedossa, mutta sen tehokkain ydin toimii 1,82 GHz:n taajuudella ja siinä on Mali-G52-grafiikkaprosessori. Tämä tarkoittaa, että kyseessä saattaa olla Unisoc Tiger T610-, T618- tai T700 -järjestelmäpiiri. Unisoc on tunnettu erityisesti hyvin edullisien älypuhelimien järjestelmäpiireistä, joten kovin erikoista suorituskykyä ei HMD Globalin ensimmäiseltä tabletilta kannata odottaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aikaisemmin jälleenmyyjien listaukset ovat paljastaneet Nokia T20 -tabletin saavan suuren 10,36 tuuman näyttöpaneelin, 4 gigatavua RAM-muistia sekä 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Tabletista on tulossa kaksi mallia, joista toisessa on vain Wi-Fi-yhteydet ja toisessa on myös 4G-tuki. Jälleenmyyjän mukaan laitteesta olisi tarjolla ainakin sininen väriversio.

Nokia T20 -tabletin Wi-Fi-version hinnaksi on listattu aikaisemmin 185 puntaa, eli noin 217 euroa ja vastaavasti 4G-version hinnaksi 202 puntaa, eli noin 237 euroa. Tabletin julkaisua voidaan odottaa syksyn aikana uusien Nokia-puhelimien kanssa, joita on odotettu useita, kuten Nokia G50, Nokia G300 ja Nokia X100.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Hyvä tietää. Olinkin ihmetellyt paljon että mitä järkeä on julkaista markkinoiden hitain ja heikoin tabletti alkeellisella Unisoc-piirillä. Yrityksillä ei kai sitten tuo suorituskyky merkitse paljoakaan vaan ihan muut seikat?

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD