HonorYleinen

Honor jo lähellä lupauksensa lunastamista – Honor 50:n Android 12 -päivityksen beetatestaus alkamassa

Honor 50 saamassa Android 12 -päivityksen lähiviikkoina.

Honor on palannut älypuhelinmarkkinoille globaalisti kolmen malliston voimin, jotka ovat edulliset Honor X -mallit, lippulaivatason Magic-mallisto sekä ylemmän keskihintaluokan numeraalinen Honor Digital -mallisto. Teknisesti yhtiö pystyy tarjoamaan mielenkiintoisia laitteita, mutta itsenäistynyt Honor ei ole vielä päässyt jyvälle ohjelmistokokemuksen ja päivitettävyyden tärkeydestä globaaleilla markkinoilla.

Esimerkiksi yhtiö tarjoaa jopa kalleimmalle Magic 4 Pro -lippulaivapuhelimelle vain 2 + 2 vuoden päivityslupauksen, vaikka kilpailijat lupaavat päivityksiä jopa 4 + 5 vuoden ajan. Lisäksi kaikille muille Honorin puhelimille on luvattu vain yksi Android-versio ja kaksi vuotta tietoturvapäivityksiä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Honorin toimitusjohtaja esitteli Magic UI 6.0 -käyttöliittymää MWC-messuilla.

Honor 50 oli viime vuonna ensimmäinen myyntiin tullut itsenäisen Honorin älypuhelin, joka tuotiin tarjolle Android 11 -versiolla. Nyt yli 9 kuukautta Android 12 -version julkaisun jälkeen Honor 50:n odotetun ensimmäisen ja viimeisen Android-versiopäivityksen jakelun aloittaminen on lähempänä kuin koskaan aikaisemmin. Honor on nimittäin lähtenyt etsimään innokkaita beetatestaajia valituilla markkina-alueilla.

Yhdistyneessä Kuningaskunnassa käynnistetty beetatestaajien haku viittaisi siihen, että Honor on pian valmis aloittamaan päivityksen virallisen jakelun globaaleilla markkinoilla. Android 12 -version ohella puhelimeen on tulossa myös Magic UI 6.0 -käyttöliittymäversio, joka nähtiin ensimmäisenä Magic 4 Prossa. Toistaiseksi Honor ei ole aloittanut etsimään beetatestaajia esimerkiksi Suomesta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Keväällä Honor tiedotti Suomessa, että Honor 50 -puhelin tulee saamaan Android 12 -päivityksen vuoden toisella neljänneksellä, eli huhti-kesäkuussa. Nyt neljänneksen tullessa kohti loppua on Honorin aika näyttää, miten yhtiö pystyy pitämään lupauksensa – vai pystyykö sittenkään.

Magic UI 6.0 -käyttöliittymä tarjoaa Honorin mukaan aikaisempaakin personoidumman käyttökokemuksen. Käyttöliittymän kerrotaan tarjoaa vaikuttavia tekoäly- ja optimointiominaisuuksia. Muun muassa Efficient Smart Desktop – ja Honor Share -toiminnot mahdollistavat käyttäjille personoituja ja entistäkin älykkäämpiä kokemuksia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Efficient Smart Desktop -toiminnon avulla näytöllä olevia widgettejä voi muokata ja halutessaan suurentaa tai pienentää niiden kokoa. Mitä tahansa tietoa puhelimesta etsiikään, silmäily hoituu helposti ja ilman sovelluksien avaamista. Magic UI 6.0:n avulla myös yhä useampi sovellus voi pyöriä taustalla. Honor Share -toiminnon avulla voi välittää nopeasti tiedostoja Honor-puhelimen ja tietokoneen Honor Computer Manager -toiminnon välillä.

Tulossa myös muille puhelimille

Honor 50 -puhelimen lisäksi Android 12 -päivitystä odotetaan myöhemmin globaaleilla markkinoilla myös alapuolella listatuille puhelimelle. Honor 50 Liten on ilmoitettu saavan päivityksen Q2:n aikana, mutta muiden puhelimien osalta Honor ei ole antanut mitään lupauksia. Kaikille puhelimille Android 12 on ensimmäinen ja viimeinen luvattu Android-versiopäivitys.

  • Honor 50 Lite
  • Honor X7
  • Honor X8
  • Honor X9 5G
  • Honor X9 4G
  • Honor Magic 4 Lite 5G
  • Honor Magic 4 Lite 4G

Lähde: Twitter (Honor UK)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Honor