HonorSponsoroitu

Honor Magic4 Lite on laatutietoisen valinta – käynyt läpi tarkat laatutarkastukset

Honor Magic4 Lite

Honor Magic4 Lite erottuu massasta tarkalla ja tyylikkäällä näytöllä, mutta myös markkinan parhaimmalla laadulla. Puhelimessa ei ole tingitty laadusta, vaan uutuuslaite on käynyt läpi kaikki tarkat testit ja prosessit, joita Honor vaatii myös yhtiön kalliimmilta puhelimilta.

Itsenäinen Honor ei halua tuoda laajan tutkimus- ja tuotekehityksensä osaamista esille vain kalliimmissa lippulaivapuhelimissa, vaan Honor Magic4 Litessä pystytään tarjoamaan lippulaivatason laatu selvästi edullisemmassa hintapisteessä. Honor Magic4 Liten ostajat voivatkin olla varmoja, että puhelin kestää käyttöä.

Honor Magic4 Lite on saatavilla Suomessa laajasti jälleenmyyjien ja operaattoreiden valikoimista. Puhelimesta on saatavilla kolme tyylikästä väriversiota, jotka ovat hopea Titanium Silver, musta Midnight Black ja sininen Ocean Blue. Hintaa puhelimella on 299 euroa.

Tutustu Honor Magic4 Lite -puhelimeen Honorin sivuilta tämän linkin takaa.

Enemmän näyttöä

Näyttö on yksi Honor Magic4 Lite -puhelimen mielenkiintoisimmista yksityiskohdista, sillä Honor on pystynyt tuomaan lippulaivatason kokemuksen alle 300 euroon. 6,81 tuuman näyttö tarjoaa omassa kategoriassaan upean viihdekokemuksen, sillä siinä on 2388 x 1080 pikselin tarkkuus, korkea 120 hertsin virkistystaajuus sekä yli 16,7 miljoonaa väriä.

Honor Magic4 Liten näytön kehykset ovat vain 1,05 millimetriä paksut, joka on jopa 40 prosenttia vähemmän kuin normaalisti tässä kategoriassa. Näytön kapeat kehykset näyttävät hyvältä ja tuovat mukanaan selvästi vaikutelman kalliimmasta laitteesta. Näyttö peittää etuosasta poikkeukselliset 94 prosenttia, joten puhelin on lähes pelkkää näyttöä. Ylimääräiset kehykset eivät ole häiritsemässä kokemusta, joten suurelta näytöltä on miellyttävää kuluttaa sisältöä.

Näytössä on lisäksi pieni keskitetty etukameraa varten tehty reikä, joka on toteutettu symmetrisesti. Kokemuksen kruunaa 120 hertsin virkistystaajuus, jonka ansiosta saadaan aikaiseksi aikaisempaa sujuvampi kokemus. Honor Magic4 Liten näyttö tukee 120 hertsin lisäksi 60 hertsin virkistystaajuutta virrankulutuksen vähentämiseksi. Näytössä on 240 hertsin kosketusherkkyys, joten kosketuksen viive on saatu minimoitua pieneksi, joka parantaa muun muassa kokemusta mobiilipeleissä.

Näytössä on otettu huomioon silmäystävällisyys, sillä se on varusteltuna Honor Eye Comfort- ja TÜV Rheinland Low Blue Light -sertifikaateilla, jotka vähentävät haitallisen sinisen valon osuutta silmien rasituksen ja väsymyksen lievittämiseksi. Honor Magic4 Liten käyttäjät voivat myös opiskella, työskennellä tai nauttia viihteestä ulkona, puhelimen sisältämän ainutlaatuisen Sunshine Screen -tekniikan ansiosta, joka parantaa näytön kirkkautta auringonvalossa.

Uusia elämyksiä vahvojen ominaisuuksien avulla

Honor Magic4 Litessä on näytön ohella paljon muutakin mielenkiintoista. Suorituskyvystä on vastaamassa uusi Snapdragon 695 5G -järjestelmäpiiri, jossa käytetään Qualcommin kehittynyttä Adreno-grafiikkaprosessoria ja Qualcomm Kryo 660 -suoritinytimiä. Järjestelmäpiiri tarjoaa 15 prosenttia paremman suorituskyvyn edeltäjäänsä verrattuna, ja grafiikkasuorituskyvyssä 30 prosentin parannus takaa sujuvamman kokemuksen esimerkiksi pelatessa.

Honor Magic4 Lite on varusteltuna suurella 4800 milliampeeritunnin akulla, joka takaa 5G-aikakaudella virtaa pitkäksi aikaa. Akku riittää aktiivisena päivänäkin erinomaisesti, sillä puhelimella voi selata sosiaalista mediaa vaikka 16,8 tuntia yhtäjaksoisesti tai puhua 25,6 tuntia puheluita ilman ylimääräisiä latauksia.

Supertehokkaan 66 watin Honor SuperCharge -pikalatauksen ansiosta laitteen akku latautuu vain 15 minuutissa 50 prosentin varaukseen ja 81 prosentin varaukseen vain 30 minuutissa. Virtaa saadaan nopeasti useiksi tunneiksi lyhyessä ajassa, joten akun latautumista ei tarvitse enää odottaa liian pitkiä aikoja.

Puhelimen sisältämä erittäin tarkka 48 megapikselin pääkamera on varusteltuna f/1.8-aukon linssillä. Käyttäjät voivat ottaa poikkeuksellisen selkeitä kuvia erityisesti yöllä ja heikossa valaistuksessa. Magic4 Lite on myös varusteltu 16 megapikselin etukameralla, joka varmistaa, että käyttäjät ovat aina kuvien keskipisteenä. 16 megapikselin etukamera tukee 1080P-videokuvausta, joten se on täydellinen sisällöntuottajille ja käyttäjille, jotka rakastavat päivittäisten vlogien tallentamista.

Turvallisuutta puhelimeen on tuomassa Honorin kehittyneet ohjelmistolliset toteutukset Magic UI -käyttöliittymässä, ja Googlen palvelut antavat pääsyn miljooniin suosittuihin sovelluksiin. Tietoturvaa lisäämässä on kylkeen asennettu sormenjälkitunnistin, joka takaa kätevän lukituksen avauskokemuksen. Honor Magic4 Liten sormenjälkilukijalla on mahdollista avata lukitus alle sekunnissa.

Kategoriassaan uskomaton laatu

Vaikka Honor on toiminut itsenäisenä yrityksenä vain vuoden verran, niin yhtiön selkärankana toimii laaja tutkimus- ja tuotekehitystoiminta. Honor on asettanut alalle uusia standardeja kilpailijoita kovemmilla laatuvaatimuksilla, jonka takia Honor Magic4 Lite on erittäin laadukas laite omassa kategoriassaan.

Honor on perustamisestaan lähtien jatkanut panostuksia laadunvalvontaan ja se jatkaa edelleen kehittymistään. Honor Magic4 Lite on luotu Honorin laatuperiaatteita seuraten, jotka on suunniteltu parantamaan käyttökokemusta sekä tuomaan käyttäjille poikkeuksellisia kokemuksia. Honorilla on tiukat standardit tuotantoprosessin jokaisessa vaiheessa ja yhtiö valvoo yli 600 laatustandardin testiä sisäisten ja ulkoisen standardien täyttämiseksi.

Jokaisessa Honor-älypuhelimessa sovelletaan tiukkoja laatutarkastuksia, ja niiden on läpäistävä yli 400 tuotetestiä ja yli 20 globaalia sertifiointistandardia ennen kuin ne tulevat kuluttajien saataville. Honor Magic4 Liteä on käyttänyt lisäksi sadat käyttäjät yli neljä kuukautta ennen julkaisua Honorin pystyessä takaamaan loistavan laadun.

Kaikki Honorin panostukset laadunvalvontaan ja erilaisten laatutestien tarpeellisuus tulevat ilmi loistavasti Honor Magic4 Litessä. Puhelin on esimerkiksi testattu äärimmäisissä lämpötiloissa, joten laite on testattu toimimaan myös Suomessa täydellä teholla kovissa pakkasolosuhteissa. Honor on altistanut puhelimen shokkitestissä -40°C – +70°C lämpötiloissa laitteiston kestävyyden varmistamiseksi lämpötilan vaihteluissa äärimmäisissä olosuhteissa. Lisäksi puhelin tarjoaa paremman korroosionkestävyyden ja optimaalisen suorituskyvyn ympäristöissä, joissa kosteus on jopa 95 prosenttia.

Honor Magic4 Lite takaa myös luokkansa parhaan kokemuksen pitkän käytön jälkeen. Honorin virallisien testien perusteella Magic4 Lite tarjoaa ylivertaisen kosketusnäytön herkkyyden ja toimii täydellä kapasiteetilla 800 000 näytön kosketuksen jälkeen. Honor Magic4 Liten sormenjälkitunnistin toimi testien jälkeen edelleen tehokkaasti, kun se oli testattu toistuvasti 200 000 kertaa.

Korkealaatuisten materiaalien ansiosta Honor Magic4 Lite on äärimmäisen luja ja kestävä. Puhelimen tiputtaminen vahingossa tai päälle istuminen ei ole laitteelle välitön kuolemantuomio. Puhelin kestää staattista painetta jopa 70 kiloa. Honor on testannut, että puhelin kestää taskusta pudottamisen koville pinnoille 1,3 metrin korkeudelta rikkoutumatta.

Honor Magic4 Lite -puhelimeen voi käydä tutustumassa tarkemmin myös Honorin tuotesivuilta tämän linkin takaa. Alapuolella on myös linkit aikaisempiin artikkeleihimme Honor Magic4 Litestä.

Tutustu Honor Magic4 Liten laadunvarmistukseen alapuolella olevalta videolta.

Honor Magic4 Liten tekniset tiedot:

 • Näyttö: 6,81 tuumaa, LCD, Full HD+ (2388 x 1080), 120 Hz, 19.9:9-kuvasuhde
 • Järjestelmäpiiri: Snapdragon 695 5G (2x 2,2 GHz Cortex-A78 ja 6x 1,8 GHz Cortex-A55)
 • Grafiikkaprosessori: Adreno 619
 • RAM-muisti: 6 gigatavua
 • Tallennustila: 128 gigatavua
 • Kamerat: Kolmoiskamera + salama
  • Pääkamera: 48 megapikseliä (f/1.8)
  • Syvyyskamera: 2 megapikseliä (f/2.4)
  • Makrokamera: 2 megapikseliä (f/2.4)
 • Etukamera: 16 megapikseliä (f/2.45)
 • Akku: 4800 milliampeerituntia
  • Lataus: 66 watin langallinen pikalataus
 • Käyttöjärjestelmä: Android 11 ja Magic UI 4.2
 • Mitat: 166,07 x 75,78 x 8,05 mm
 • Paino: 189 g
 • Muuta: Sormenjälkilukija kyljessä, Bluetooth 5.1, USB-C, Wi-Fi, NFC
 • Värit: Titanium Silver, Midnight Black sekä Ocean Blue
 • Hinta: 299 euroa
SuomiMobiili.fi
SuomiMobiili perustettiin intohimosta uusiin mobiilialan innovaatioihin ja sivusto on toiminut vuodesta 2015 lähtien. Uutissivuston lähtökohtana ovat helposti löydettävät ja helppolukuiset mobiiliuutiset. SuomiMobiilin uutiset ja laitearvostelut tavoittavat kuukausittain reilut 100 000 suomalaista.

  1 Kommentti

  1. Kovat kehut Honor Magic 4 litestä. En tiedä minkälaisen laatutarkkailun minun Honorini on käynyt. Liimaa ”pursuaa” näyttöpaneelin ja puhelimen reunojen välistä. Tuntuu sormeenkin karhealta. Honorilla käskivät ottamaan yhteyttä jälleenmyyjään. Puhelimen rajoitettu takuu ei korvaa kyseistä valmistusvirhettä. Puhelin on muuten laadukas, poislukien kameran. Tässä hintaluokassa pitäisi olla 48 Mp pääkameran kumppanina edes 8 Mp laajakulma. Makrosta ei tietoakaan. Jälleenmyyjään ei saa yhteyttä koska ovat lakossa. On tyydyttävä tähän.

  Kommentoi

  Lisää aiheesta:Honor