HonorYleinen

Honorilla odottamattomia ongelmia Googlen kanssa? Google ei ole vakuuttunut riippumattomuudesta Huaweihin

Honor tunnetaan nykyisin omana yrityksenään, sillä Huawei myi suositun tytärbrändinsä marraskuussa 2020. Irtautuminen Huaweista päästi Honorin irti Yhdysvaltojen Huaweille asettamista rajoitteista. Huawei on ollut kieltolistalla pian kaksi vuotta, jonka aikana yhtiö ei ole pystynyt hyödyntämään puhelimissaan Googlen palveluita ja myös useiden tärkeiden komponenttien hankkiminen on tehty erittäin haastavaksi.

Alkuvuodesta vaikutti siltä, että Honorin vaikeudet ovat takanapäin yhtiön saadessa monet tärkeät kumppaninsa toimittamaan komponentteja itsenäistyneelle yritykselle. On jo monesti huhuttu, että Honor olisi suunnitellut isosti paluuta globaaleille älypuhelinmarkkinoille kevään aikana saadessaan yhteistyön Googlen kanssa käyntiin, mutta tuoreet raportit kertovat nyt toista tarinaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kiinassa julkaistu Honor V40.

Honor esitteli jo Kiinassa tammikuussa uuden Honor V40 -puhelimen, jota odotettiin globaalisti myyntiin Honor View40 -mallinimellä. Nyt monet alaa läheltä seuraavat lähteet ovat kuitenkin kertoneet Honorilla olevan ongelmia Googlen kanssa. Lähteiden mukaan Honor ei ole pystynyt vakuuttamaan Googlelle olevansa täysin riippumaton Huaweista, jonka takia Google-sertifikaattia ei ole ainakaan tuoreimmalle Honor View40 -puhelimelle myönnetty. Lähteet ovat myös kertoneet Honorin leikanneen uutuuspuhelimensa tuotantoa, sillä lanseeraus Euroopassa on nähtävästi peruuntumassa.

Lähteet eivät kerro koskevatko ongelmat Googlen kanssa vain yksittäistä puhelinmallia vai vaikuttaako Googlen haluttomuus tehdä yhteistyötä myös pitkällä aikavälillä. Nykyinen Kiinassa esitelty Honor V40 on edelleen vahvasti Huawein alaisuudessa kehitetty älypuhelin, sillä Kiinassa laitetta myydään esiasennettuna Huawein ekosysteemiin kuuluvilla palveluilla, kuten AppGallery-sovelluskaupalla ja HMS-palveluilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vielä tammikuussa Honor-pomo George Zhao oli vakuuttunut, että ei pitäisi olla mitään syytä sille, miksi Honor ei voisi tehdä yhteistyötä Googlen kanssa. Zhao on myös vahvistanut yhtiön käyvän neuvotteluja Googlen kanssa, mutta toistaiseksi yhteistyötä ei ole kuitenkaan vahvistettu Honorin tai Googlen suunnalta. Aikaisemmin Honor on vahvistanut virallisesti jatkaneensa yhteistyötä komponenttitoimittajien kanssa, joita ovat ainakin AMD, Intel, MediaTek, Micron Technology, Microsoft, Qualcomm, Samsung, SK hynix sekä Sony.

Lähde: Mobiletefon.ru (venäjäksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Honor