HuaweiYleinen

Huawei Nova Y90 julkaistiin globaalisti – lähes kehyksetön näyttö, 4G-järjestelmäpiiri ja tyylikkäät värit

Huawei Nova Y90

Huawei on laajentanut älypuhelinvalikoimaansa jälleen kerran globaalisti, sillä yhtiö on esitellyt uuden Nova Y90 -puhelimen. Huawei on panostanut viimeisen vuoden aikana paljon Nova-mallistoon, sillä hiljattain on esitelty muun muassa puhelimet Nova Y70 Plus, Nova 9 SE ja Nova 9.

Uusi Huawei Nova Y90 on lisätty nyt Huawein sivuille ilman suurempia julkistuksia. Puhelin jatkaa tuttua Nova-mallistoa, mutta muotoiluun on haettu inspiraatiota Mate-mallistosta. Puhelimessa on tasakylkinen kehys, mutta takaosassa on pyöreä kamera-alue. Laitteen mitat ovat 163,3 x 74,7 x 8,4 millimetriä ja painoa on 195 grammaa. Tarjolla on neljä tyylikästä väriversiota, jotka ovat sininen Crystal Blue, valkoinen Pearl White, vihreä Emerald Green sekä musta Midnight Black.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei Nova Y90 tarjoaa suuren 6,7 tuuman kokoisen IPS LCD -näyttöpaneelin, jossa on Full HD+ -tarkkuus (2388 x 1080). Huawein mukaan näytössä on jopa 94 prosentin näyttö-runkosuhde ja kehykset ovat vain 1.05 millimetriä paksut. Näytössä on 90 hertsin virkistystaajuus sekä 270 hertsin kosketusherkkyys.

Tehoista on vastaamassa Qualcommin kehittämä Snapdragon 680 -järjestelmäpiiri, joka tarjoaa korkeintaan 4G-yhteydet. Järjestelmäpiirissä on neljä 2,4 GHz:n Cortex-A73-ydintä ja neljä 1,9 GHz:n Cortex-A53-ydintä. RAM-muistia Huawei Nova Y90 tarjoilee 8 gigatavua ja sisäistä tallennustilaa on 128 gigatavua.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kameroita on takaosassa kolme, jotka ovat 50 megapikselin pääkamera, 2 megapikselin syvyyskamera sekä 2 megapikselin makrokamera. Lisäksi etuosassa on yksi 8 megapikselin tasoinen selfiekamera.

Akunkesto on suuren 5000 milliampeeritunnin akun varassa ja Huawei on laittanut mukaan tuen 40 watin SuperCharge-pikalataukselle. Valmistajan mukaan akun lataus 50 prosenttiin pitäisi kestää 30 minuuttia. Käyttöjärjestelmäversiota Huawei ei enää ilmoita, mutta kyseessä on Android-pohjainen EMUI 12. Googlen palveluita puhelimessa ei ole.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei Nova Y90

Tarkkaa hintaa tai saatavuutta Huawei Nova Y90 -puhelimen osalta ei ole vielä vahvistettu. Puhelinta tullaan todennäköisesti myymään valituilla markkinoilla, eikä sitä odoteta myyntiin Suomessa.

Lähde: Huawei Nova Y90 -tuotesivu

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei