HuaweiYleinen

Huaweilta tulossa ensi viikolla älylasit helposti vaihdettavilla linsseillä ja HarmonyOS-käyttöjärjestelmällä

Huawei järjestää ensi viikolla 23. joulukuuta julkaisutilaisuuden kotimarkkinoillaan Kiinassa, jossa tullaan näkemään useita uusia tuotteita. Julkaistavaksi on jo vahvistettu uusi taittuvanäyttöinen Huawei P50 Pocket -älypuhelin sekä verenpaineen mittauksella varusteltu Huawei Watch D -älykello. Nyt Huawei on vahvistanut myös kolmannen tuotteen, jotka ovat uudet älylasit.

Älylasit ovat kasvava trendi tekniikkayrityksien valikoimissa, sillä jotkut panostavat lisätyn todellisuuden laseihin ja jotkut tuovat älyominaisuuksia normaaleihin laseihin. Huawein tapauksessa kyseessä ei ole lisätyn todellisuuden lasit, vaan kyseessä ovat pelkistetyt älylasit. Huawein laseissa on luuta johtavat sisäänrakennetut kaiuttimet ja yhtiön oma HarmonyOS-käyttöjärjestelmä. Älykäs käyttöjärjestelmä todennäköisesti mahdollistaa yksinkertaiset äänikomennot ja integroinnin muiden HarmonyOS-laitteiden kanssa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawein julkaisemien vihjailevien tietojen mukaan yksi uutuuslasien mielenkiintoisimmista ominaisuuksista on se, että molemmat linssit voidaan vaihtaa yhtenä kokonaisuutena. Linssit napsahtavat kehyksiin magneeteilla, joka helpottaa esimerkiksi erilaisten tyylien etsimistä. Lisäksi linssit voidaan vaihtaa eri tarpeisiin helposti, sillä toisia linssejä voidaan käyttää lukulaseina ja toisia aurinkolaseina.

Älylasit eivät ole millään tavalla uusi kategoria Huaweille, sillä yhtiö on julkaissut jo kahden sukupolven ajan yhteistyössä Gentle Monsterin kanssa kehitettyjä laseja. Kyseessä olivat myöskin pääosin audio-laitteet, joiden kautta voitiin puhua puhelimessa. Nähtävästi uusien lasien kanssa Huawei ei ole enää tehnyt yhteistyötä Gentle Monsterin kanssa, vaan ne on brändätty Huawei-laseiksi.

Lähde: Weibo (Huawei, kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei