MWC 2020SonyYleinen

Huhu: Sony julkaisee 5G-puhelimia MWC 2020 -messuilla

Vuotokuva Xperia 5 Plus -puhelimesta.

Sony vahvisti aikaisemmin tammikuussa, että yhtiö on järjestämässä MWC 2020 -messuilla Barcelonassa helmikuun lopulla julkaisutilaisuuden. Ennakkotietojen mukaan tilaisuudessa odotetaan ainakin Xperia 5 Plus -älypuhelinta. Sonyn suunnitelmista on kuultu vihdoin lisätietoja, sillä Kiinassa on julkaistu tietoja, jotka paljastavat Sonyn 5G-suunnitelmia. Huhun mukaan Sonylta on lupa odottaa tilaisuudessa jopa useampaa uutta 5G-älypuhelinta.

Tulevaan huippuluokan, toistaiseksi huhuissa nimeämättömään älypuhelimeen odotetaan 4K HDR -näyttöpaneelia, uutta Snapdragon 865 -järjestelmäpiiriä sekä neljää takaosan kameraa. 5G-yhteydet puhelimessa on toteutettu järjestelmäpiirin yhteyteen laitetun Snapdragon X55 5G -modeemin avulla. Puhelimen kameran odotetaan koostuvan 48 megapikselin pääkamerasta, 12 megapikselin ultralaajakulmakamerasta, 12 megapikselin telekamerasta sekä ToF-sensorista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sony esittelee uusia puhelimiaan MWC 2020 -messuilla 24. helmikuuta.

Toinen Sonyn tulevista puhelimista on Xperia 5 Plus, joka on nähty jo CAD-mallinnuksissa. Puhelimen odotetaan olevan isovelimalli viime vuonna julkaistusta Xperia 5 -puhelimesta, mutta virallisia teknisiä tietoja ei vielä ole tiedossa. Todennäköisesti myös Xperia 5 Plus -mallissa tullaan hyödyntämään Snapdragon 865 -järjestelmäpiiriä, jonka rinnalla on Snapdragon X55 5G -modeemi.

MWC 2020 -messuilla Sonylta odotetaan lisäksi uusia keskihintaluokan älypuhelimia, sillä viime vuonna esitellyt Xperia 10- ja Xperia 10 Plus kaipaavat jo päivitetyt versiot. Sony saattaa hyödyntää keskihintaluokan puhelimissa uutta Snapdragon 765G -järjestelmäpiiriä, jossa on integroitu 5G-modeemi.

Huhujen mukaan Sony suunnittelee tuovansa kaksi uutta huippuluokan älypuhelinta ennakkomyyntiin toukokuun aikana ja keskihintaluokan puhelimia joudutaan odottamaan kesäkuuhun asti. Vaikka julkaisu tapahtuisikin siis jo helmikuun lopulla, niin puhelimet eivät ole heti tulossa kuluttajien saataville.

Lähde: Mydrivers.com (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:MWC 2020