AppleYleinen

Jättivuoto iPhone 12 Pro Max -puhelimesta paljastaa useita yksityiskohtia

3D-mallinnukseen pohjautuvia kuvia iPhone 12 -mallistosta.

Applen tulevat iPhone 12 -älypuhelimet ovat jo iso puheenaihe, vaikka julkaisu tapahtuu vasta syksyllä. Tällä kertaa luotettavat lähteet ovat päässeet käsiksi iPhone 12 Pro Max -laitteen 3D-mallinnukseen, joka on paljastanut tärkeitä yksityiskohtia puhelimesta.

Tulevassa iPhone 12 Pro Max -mallissa kerrotaan olevan 6,7 tuuman näyttö, jonka kehykset ovat selvästi aikaisempaa pienemmät. 3D-mallinnuksen perusteella puhelimen viralliset mitat olisivat 160,84 x 78,09 x 7,39 millimetriä, joten puhelin olisi hieman pienempi kuin aikaisempi iPhone 11 Pro Max, jonka mitat ovat 157,95 x 77,84 x 8,1 millimetriä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rakenteessa suurin muutos tulee muotoiluun, sillä Apple tulee käyttämään selvästi kulmikkaampaa muotoilua, mutta materiaalit pysyvät ainakin iPhone 12 Pro -malleissa samoina, eli lasina ja ruostumattomana teräksenä. Siinä missä näytön kehykset ovat pienentyneet selvästi niin iPhone 12 Pro Max -puhelimessa tullaan näkemään myös aikaisempaa pienempi loviratkaisu. Loven pitäisi nyt olla vain hieman suurempi kuin vuonna 2018 julkaistussa OnePlus 6 -puhelimessa.

Applen odotetaan tuovan uusiin iPhone 12 -puhelimiin myös suuremman kamera-alueen, jonka myötä on tulossa myös paremmat kamerat. Kameroita odotetaan vähintään kolmea, joiden kaverina on myös LiDAR-järjestelmä. Valitettavasti kameroista ei ole tarkempia tietoja, mutta viime vuoden tapaisesti kamera koostuisi todennäköisesti pääkamerasta, telekamerasta sekä ultralaajakulmakamerasta.

3D-mallinnukseen pohjautuvia kuvia iPhone 12 -mallistosta.

Tietojen perusteella iPhone 12 Pro Max -puhelimessa ei tultaisi vieläkään näkemään odotettua ja toisinaan huhuissa mainittua USB-C-tyypin liitintä, vaan Apple luottaa edelleen omaan Lightning-porttiin. Rakenteessa huomattava eroavaisuus löytyy myös antenniraidoista, sillä mallinnuksien perusteella Apple on joutunut suurentamaan antenneja selvästi 5G-tuen takia. Applen uskotaan tuovan iPhone 12 Pro Max -puhelimeen myös Smart Connectorin, joka on löytynyt aikaisemmin muun muassa iPad-laitteista.

Uudet iPhone 12 -malliston puhelimet tullaan todennäköisesti näkemään vasta syyskuussa, mutta toistaiseksi ei ole tarkkaan tiedossa kuinka paljon koronavirus tulee vaikuttamaan puhelimien toimituksiin. Applelta odotetaan tänä vuonna jopa neljää uutta älypuhelinta, jotka olisivat iPhone 12 kahdessa kokoversiossa sekä iPhone 12 Pro ja iPhone 12 Pro Max.

3D-mallinnukseen pohjautuva kuva iPhone 12 Pro Max -puhelimesta.

Lähde: YouTube (EverythingApplePro)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple