HuaweiYleinen

Jättivuoto: Uusia tietoja sekä kuvia Huawei P40- ja Huawei P40 Pro -huippupuhelimista

Huawei P40- ja Huawei P40 Pro -puhelimet.

Useista lähteistä on julkaistu loppuviikon aikana lukuisia kuvia Huawein tulevista P40- ja P40 Pro -älypuhelimista. Uutuuspuhelimet tullaan julkaisemaan ensi viikolla 26. maaliskuuta, joten kovin pitkään puhelimia ei enää tarvitse odotella. Tänään muun muassa 91mobiles.com -sivusto on julkaissut tietoja P40-puhelimista, jotka ovat peräisin todennäköisesti luotettavista lähteistä.

Huawei P40 Pro -puhelimessa pääpaino tulee vuotojen mukaan löytymään kamerasta, sillä puhelin tulee jatkamaan viime vuoden Huawei P30 Pron jalanjäljissä. Tietojen mukaan puhelimessa nähdään Leica Ultra Vision -neloiskamera, joka koostuu 50 megapikselin pääkamerasta, 40 megapikselin ultralaajakulmakamerasta, 12 megapikselin telekamerasta sekä 3D ToF -sensorista. Telekameran kerrotaan kykenevän 50x digitaaliseen zoomaukseen sekä todennäköisesti 5x optiseen zoomaukseen. Vuodon mukaan Huawei P40 Pron telekamerassa olisi myös kuvanvakautus, ja kamerat tukisivat myös Huawei XD Fusion Engine -ominaisuutta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimen etuosassa kerrotaan olevan 32 megapikselin selfiekameran sekä syvyysterävyyssensorin. Huawei P40 Pron näytön kerrotaan olevan kooltaan 6,58 tuumaa ja siinä on kaartuvat reunat. Puhelimen tehoista on vastaamassa Kirin 990 5G -järjestelmäpiiri, mutta toistaiseksi ei ole tiedossa tarkkoja RAM-muisti sekä tallennustila versioita. Akunkesto on huhun mukaan 4200 milliampeeritunnin akun varassa ja puhelin tukee myös 40 watin langallista latausta sekä mahdollisesti 40 watin langatonta latausta. Käyttöjärjestelmänä on luonnollisesti Android 10 ilman Googlen palveluita.

Huawei P40 Pro

Huawei P40 -perusversio tulee olemaan myös huhun mukaan todellinen huippupuhelin, mutta hieman kompaktimmassa koossa sekä karsitummilla ominaisuuksilla. Puhelimen näyttö on tietojen mukaan 6,1 tuumaa ja sen pinta on tasainen. Näytön vasemmassa yläkulmassa on tuttu kamerareikä, jossa on ainakin 32 megapikselin selfiekamera. Takaosassa on kolmoiskamera, joka rakentuu 50 megapikselin pääkamerasta, 16 megapikselin ultralaajakulmakamerasta sekä 8 megapikselin telekamerasta. Kameran kerrotaan kykenevän 30x digitaaliseen zoomaukseen.

Perusversiossa odotetaan olevan myös 3800 milliampeeritunnin akku, joka tukee 40 watin langallista pikalatausta sekä 27 watin langatonta latausta. Tehoista odotetaan vastaavan myöskin Kirin 990 5G -järjestelmäpiirin, mutta valitettavasti tällä hetkellä ei ole tarkempia tietoja puhelimesta.

Huawei tulee julkaisemaan uutuuspuhelimensa siis 26. maaliskuuta Euroopassa. Vielä ennen julkaisua Huawei P40 -malliston puhelimista tullaan todennäköisesti näkemään uusia vuotoja.

Huawei P40

Lähde: 91Mobiles.com, Ishan Agarwal, Evan Blass

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei