JollaSailfish OSYleinen

Jolla Tablet julkaistiin uudelleen – tässä on Youyota Sailfish OS -tabletti

Kerroimme huhtikuussa projektista, jonka tarkoituksena on tuoda Jolla Tablet takaisin saataville. Nyt projektin takana toimiva tiimi on julkaissut Indiegogo-joukkorahoituspalvelussa uuden Youyota Sailfish OS 2-in-1 -tabletin, joka on Jolla Tabletin kaltainen Intel-pohjainen laite. Tabletissa on Sailfish OS -käyttöjärjestelmä, joka tukee myös Android-sovelluksia.

Youyota joukkueen takana on henkilöitä, jotka ovat kehittäneet erilaisia innovatiivisia laitteita, kuten kannettavia tietokoneita ja viimeisimpänä Moto Mod -näppäimistön. Youyota Sailfish OS -tabletti on tiimin seuraava projekti, jolle haetaan nyt joukkorahoitusta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jolla kuitenkin huomauttaa, että kyseessä ei ole Jolla Tablet, vaan Youyota on itsenäinen yritys. Itse Jolla tarjoaa Youyotalle vain käyttöjärjestelmän.

Koska kyseessä on Jolla Tabletin kopio, niin ulkoinen toteutus on täysin identtinen, mutta laitteen tekniikkaan on tehty joitakin muutoksia. Youyota-tabletissa on Intelin neliytiminen 64-bittinen järjestelmäpiiri, jonka kaverina on 2 gigatavua RAM-muistia. Sisäistä tallennustilaa tabletissa on 32 gigatavua (musta) tai 64 gigatavua  (punainen) väriversiosta riippuen. Laitteessa on tuttu 7,85 tuuman näyttö, jonka tarkkuus on 2048 x 1536 pikseliä. Muita tabletin ominaisuuksia ovat 5 ja 2 megapikselin kamerat, 4500 milliampeeritunnin akku sekä tietysti Sailfish OS 2.1 -käyttöjärjestelmäversio.

Tabletin ohella saataville on tulossa erilaisia suojakuoria ja näppäimistö. Näppäimistö toimii Bluetooth-yhteydellä ja se on mahdollista yhdistää magneettisesti normaaliin suojakuoreen, joka on saatavilla sinisenä ja mustana.

Youyota -tabletille haetaan 50 000 dollaria rahoitusta ja toimitusten odotetaan alkavan syyskuussa. Tabletin 32 gigatavun versio on väritykseltään musta ja sen hinnaksi on annettu 199 dollaria. 64 gigatavun versio on punainen, jonka hinta on 219 dollaria. Tabletille räätälöity suojakuori maksaa 10 dollaria ja Bluetooth-näppäimistö taasen 25 dollaria. Youyota-tabletin valmistaa Foxconn ja laitteelle luvataan ohjelmistopäivityksiä kolmen vuoden ajan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Youyota Sailfish 2-in-1 -tabletin tärkeimmät tiedot:

  • Suoritin: Intel Quad Core 64-bit (1.8GHz)
  • Näyttö: 7,85 tuuman IPS-näyttö (2048 x 1536)
  • Muisti: 2 Gt RAM / 32 Gt (musta) ja 64 Gt (punainen) ROM
  • Kamera: 5 megapikselin pääkamera ja 2 megapikselin etukamera
  • Akku: 4500 mAh
  • Käyttöjärjestelmä: Sailfish OS 2.1 (Android-tuki)
  • Mitat: 203 x 137 x 8.3 mm
  • Paino: 385 g
  • Hinta:  musta 199 dollaria ja punainen 219 dollaria + toimituskulut

Päivitetty 5.7.2017 / 21.50. Lisätty Jollan pyytämä huomautus siitä, että Youyota on itsenäinen yritys. 

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Taas kerran muuten OK, mutta liian vähän muistia. Ihmettelen miksi.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Jolla