HuaweiYleinen

Kiinassa esiteltiin uuden U-MAGIC-puhelinbrändin kaksi 5G-puhelinta – yhtäläisyydet Huawein puhelimien kanssa valtavat

Uudet U-MAGIC Enjoy 20- ja Enjoy 20 Plus -puhelimet.

Kiinassa on tällä viikolla esitelty yllättäen uusi älypuhelinbrändi U-MAGIC, jonka omistaa China Telecom ja sen tytäryhtiö Vsens. U-MAGIC-brändissä U-kirjaimen kerrotaan tarkoittavan käyttäjää ja Magic-sana viittaa uuteen nuoreen sukupolveen. Brändi on julkaissut Kiinassa heti alkuun kaksi 5G-älypuhelinta, jotka kantavat nimiä U-MAGIC Enjoy 20 sekä U-MAGIC Enjoy 20 Plus.

Jo uusien puhelimien mallinimeämissä on paljon tuttua, ja heti kun laitteiden muotoilua ja teknisiä tietoja tutkii, niin kyseessä ovat samat puhelimet, jotka Huawei julkaisi vuoden 2020 syksyllä Kiinassa. U-MAGIC Enjoy 20 ja U-MAGIC Enjoy 20 Plus ovat täysin identtisiä Huawei Enjoy 20- ja Huawei Enjoy 20 Plus -puhelimien kanssa. Erikoisen tilanteesta tekee se, että Huawei on ilmoittanut, ettei yhtiöllä ole mitään tekemistä U-MAGIC-brändin kanssa, mutta silti samaan aikaan vain muutaman kuukauden vanhojen Huawein puhelimien myyminen on Kiinassa lopetettu ja tilalle ovat tulleet U-MAGIC-puhelimet.

Kyseisien puhelimien takana on kerrottu olevan sopimusvalmistaja DBG Technology, joka pitää pääkonttoriaan Hong kongissa. DBG on todennäköisesti Huawei Enjoy 20- ja Enjoy 20 Plus -puhelimen takana, mutta nyt samat laitteet on myyty identtisenä myös U-MAGIC-brändille. Toinen vaihtoehto on, että Huawei on myynyt kaikessa hiljaisuudessaan suositun nuorille suunnatun Enjoy-malliston eteenpäin, joka ei olisi millään tavalla erikoista. Huawei myi viime vuoden marraskuussa Honor-liiketoimintansa pois, ja nyt tuoreimmat huhut vihjaavat, että Huawei keskustelee huippuluokan P- ja Mate -sarjojen myymisestä ulkopuoliselle ostajalle.

Huawei Enjoy 20 vs. U-MAGIC Enjoy 20

Huawei Enjoy 20 Plus vs. U-MAGIC Enjoy 20 Plus

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei