KommenttiMotorolaOnePlusYleinen

Kommentti: OnePlus ota oppia Motorolalta! Uusi Motorola Edge 40 Pro tuo mieleen OnePlussan vanhat hyvät ajat

OnePlus 11 ja Motorola Edge 40 Pro

Motorola on ollut pitkään altavastaajan roolissa huippupuhelimien markkinoilla. Motorola keskittyi pitkään edullisiin Moto G -sarjan älypuhelimiin, mutta viime vuosina premium-tason Edge-tuotemallisto on tullut jatkuvasti tärkeämmäksi. Motorola on nyt ottanut käyttöön OnePlussan vanhan strategian, josta OnePlus voisi itsekin ottaa jälleen oppia.

Nykypäivän älypuhelimilta vaaditaan jatkuvasti enemmän ja hinnat jatkavat nousuaan. OnePlus tunnettiin aikaisemmin erinomaisista kilpailijoita edullisemmista huippupuhelimista, jotka tarjosivat tasapainoisen kokonaisuuden hyödyllisiä ominaisuuksia. Nykyään OnePlus on vahvasti osa Oppoa, jonka seurauksena myös tuotteet ja strategia ovat muuttuneet.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vanhoina hyvinä aikoina OnePlus-puhelimissa keskityttiin suorituskykyyn, lataukseen, puhtaaseen Android-kokemukseen sekä moniin muihin osa-alueisiin. Lisäksi OnePlus pyrki uusissa puhelimissa kunnianhimoisesti parantamaan asioita, joihin kuluttajat kaipasivat muutosta. Edelleen OnePlussan puhelimissa on hyviä tekniikoita, mutta brändin strategia tuntuu jatkuvasti muuttuvan ja uusia puhelimia jopa heikennetään verrattuna edeltäjään.

Otetaan esimerkiksi uusin OnePlus 11. Puhelimessa on huippuluokan suorituskyky, hyvä näyttö sekä perustason kamerat. Vaikka paperilla puhelin on hyvä, niin samalla myös ominaisuuksia on karsittu. OnePlus 11 ei tarjoa enää langatonta latausta tai edes IP68-luokituksen mukaista vedenkestävyyttä. Lisäksi puhelimen ohjelmisto on niin geneerinen kuin voi ollakaan, sillä OxygenOS on nyt sama asia kuin Oppon ColorOS.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toista se on Motorolan uutuuspuhelimen kanssa. Motorola Edge 40 Pro asettuu samaan noin 900 euron hintaluokkaan, mutta tarjoaa jotain hieman vielä parempaa. Puhelimessa on esimerkiksi langaton lataus sekä IP68-luokituksen mukainen pölyn- ja vedenkestävyys. Lisäksi mikä parasta, niin Motorola luottaa puhtaaseen Android-kokemukseen. Android pääsee esille niin kuin Google on sen suunnitellut, mutta samalla Motorola pystyy tarjoamaan omia lisätoimintojaan.

Motorola Edge 40 Pron testailujen aikana itselle tuli hyvin vahvasti mieleen OnePlussan hyvät vanhat ajat, jolloin puhelimiin ei haluttu tuoda mitään ylimääräistä, vaan sellaisia toimintoja joita käyttäjät arvostavat. Edge 40 Pro on puhelin, joka oli miellyttävä ottaa käyttöön ja siitä oli vaikea vaihtaa seuraavaan testilaitteeseen. Motorola on siis ottanut OnePlussan vanhan strategian käyttöön huippupuhelimien kanssa, joten vanhaa OnePlussaa kaipaavien kannattaa tutustua Motorolan uutuuspuhelimeen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nyt olisi mielestäni OnePlussan aika ottaa oppia Motorolalta. Varmasti vanhat OnePlus-käyttäjät arvostaisivat Motorola Edge 40 Pron kaltaista puhelinta, joka on kokonaisuutena huolellisesti suunniteltu. Ei mitään ylimääräistä kikkailua, vaan kokonaisuus kuntoon.

Mielestäni Motorola voitti alkuvuoden huippupuhelimien kilpailun ja OnePlus on selvästi menettämässä otettaan. SuomiMobiilin kattavat arvostelut Motorola Edge 40 Pro- ja OnePlus 11 -puhelimista voi lukea alapuolella olevien linkkien takaa.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

5 Kommenttia

  1. Langattoman latauksen ja IP68 ”suojauksen” poisjättö on parasta mitä OnePlusalle on hetkeen käynyt. Kaksi täysin turhaa ominaisuutta. Hintaa tuolla kapistukselle ilman näitäkin nykyään liikaa.

  2. Jaksaa jaksaa… Kyllä se siitä,😎

  3. OnePlus on jättänyt maksamatta patenteista mm. Nokialle. Mielestäni kannattaa boikotoida koko yritystä siihen asti kunnes pelataan sovituilla säännöillä.

  4. Motorola on eittämättä yksi parhaista. Ohjelmiston päivitys puoli vielä kuntoon, niin on kirkkaasti parasta mitä tarjolla.

  5. Motorolalla on niin surkea päivitystuki että tää edge 30 ultra on kyllä viime tätä merkkiä. Maaliskuun puolivälissä mentiin vielä joulukuun tietoturvalla kunnes vihdoin tuli helmikuun tietoturva jolla mennään siis edelleen. Android 13 joka on julkaistu 8/22, ei ole vielä tietoakaan. Anteeksiantamatonta että 900euron puhelimen päivitystuki on näin surkeaa.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Kommentti