LenovoYleinen

Lenovo vahvisti: Pelipuhelinliiketoiminta on lopetettu osana laajempia muutoksia

Legion Phone Duel oli Lenovon ensimmäinen pelipuhelin.

Viime aikoina on kuultu raportteja siitä, että Lenovo olisi lakkauttamissa pelipuhelimien liiketoiminnan. Nyt myös Lenovo on itse vahvistanut asian Android Authority -sivustolle annetun kommentin myötä.

Lenovo ei ole lähtenyt kiistämään raportteja Legion-puhelintoiminnan lopettamisesta, vaan yhtiö on vahvistanut valmistuksen lopettamisen. Lenovon mukaan päätös on laajempaa liiketoiminnan muutosta. Lenovo on edelleen sitoutunut edistämään pelikategoriaa eri muodoissa, vaikka pelaamiseen suunnattuja puhelimia ei olekaan enää tulossa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Lenovo lopettaa Android-pohjaisten Legion-pelipuhelinten valmistuksen osana laajempaa liiketoiminnan muutosta ja peliportfolion yhdistämistä. Johtavana pelilaitteiden ja -ratkaisujen valmistajana Lenovo on sitoutunut edistämään pelikategoriaa eri muodoissa sekä keskittymään siihen, missä se voi tuoda eniten lisäarvoa maailmanlaajuiselle peliyhteisölle”, kommentoitiin Lenovolta.

Lenovo ei tule kuitenkaan luopumaan Motorolan puhelinliiketoiminnasta, vaan muutokset koskevat vain pelipuhelimiin keskittynyttä yksikköä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Legion on Lenovon pelituotteisiin keskittynyt brändi, jonka alaisuudessa nähtiin ensimmäistä kertaa pelipuhelin vuonna 2020. Lenovo Legion Phone Duel nähtiin myynnissä globaaleilla markkinoilla, myöhemmin Kiinassa julkaistiin Legion Y90– ja Legion Y70 -puhelimet. Jatkoa ei ole luvassa.

Pelipuhelinmarkkinassa on tapahtunut muutoksia viime aikoina enemmänkin. Lenovon lisäksi myös Black Sharkin on kerrottu olevan vaikeuksissa puhelimien kanssa. Black Sharkin raportoitiin viime vuonna heittäneen pihalle jopa puolet työvoimastaan. Toistaiseksi Black Sharkin nykyinen tilanne ei ole kovin selvä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tällä hetkellä pelipuhelimia julkaisevat muun muassa ZTE:n alabrändi Red Magic sekä Asus. Aikaisemmin Asus on vahvistanut julkaisevansa uudet ROG Phone 7 -sarjan pelipuhelimensa 13. huhtikuuta järjestettävässä tilaisuudessa.

Lähde: Android Authority

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Lenovo