AndroidMicrosoftYleinen

Microsoftilta yllätysjulkaisu! Surface Duo on Android-puhelin kahdella näytöllä

Surface Duo

Microsoft on tänään julkaissut uusia Surface-malliston laitteita, joihin lukeutuvat uudet Surface Laptop 3 -kannettavat tietokoneet, Surface Pro 7- ja Surface Pro X -tabletit, Surface Buds -nappikuulokkeet sekä Surface Neo -kaksoisnäyttölaite. Näiden lukuisien uusien laitteiden lisäksi Microsoft esitteli myös todellisen yllätyksen, jota kukaan ei osannut odottaa – Surface Duon.

Surface Duo on Microsoftin näkemys Android-puhelimesta, jossa on kaksi näyttöä. Lisäksi kyseessä on ensimmäinen Surface-laite, joka mahtuu taskuun. Microsoftin mukaan Surface Duo tuo yhteen yhtiön tuottavuuskokemuksen, Android-sovellukset ja Surfacen perinteikkään designin. Lisäksi laitteella on mahdollista soittaa puheluita perinteisen puhelimen tapaisesti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toistaiseksi Microsoft ei ole paljastanut Surface Duo -laitteesta juurikaan tarkkoja teknisiä tietoja, mutta siinä tiedetään olevan kaksi ”paperinohutta” 5,6 tuuman LCD-näyttöä, jotka tuottavat avattuna yhdessä 8,3 tuuman näyttöpinta-alan. Laitteen sarana kääntyy 360 astetta, joka antaa mahdollisuuden kääntää näytöt molemmille puolille laitetta. Microsoft hyödyntää laitteessa siis kahta erillistä näyttöpaneelia rinnakkain, eikä Surface Duossa ole taittuvaa näyttöpaneelia, kuten Samsung Galaxy Fold– ja Huawei Mate X -puhelimissa.

Microsoft kertoi julkaisutilaisuudessa, että Surface Duo on tulossa myyntiin vasta ensi vuoden lopussa, eli reilun vuoden päästä. Microsoft pyrkii saamaan vuoden sisällä kehittäjiä optimoimaan sovelluksiaan ja palveluitaan kaksinäyttöisille laitteille. Microsoft saattaa tehdä laitteeseen tulevan vuoden aikana myös muutoksia, joten luonnollisesti yhtiö ei paljastanut tarkkoja tietoja Surface Duosta. Raporttien mukaan Surface Duo olisi varusteltuna tällä hetkellä Qualcommin kehittämällä Snapdragon 855 -järjestelmäpiirillä.

Lähde: Microsoft

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android