XiaomiYleinen

Minne jäivät Snapdragon 780G -puhelimet? Uutuuspiirin vähäinen tuotantokapasiteetti tuottaa ongelmia

Xiaomi Mi 11 Lite 5G

Qualcomm esitteli aikaisemmin tänä vuonna keskihintaluokkaan todella mielenkiintoisen, suorituskykyisen ja kehittyneen Snapdragon 780G -järjestelmäpiirin, mutta valitettavasti siihen perustuvien puhelimien valikoima on heikko. Ainoa järjestelmäpiiriä käyttävä puhelin on Xiaomin keväällä esittelemä Xiaomi Mi 11 Lite 5G, mutta siihen on myös syynsä.

Kiinasta kantautuvien tietojen mukaan Snapdragon 780G -järjestelmäpiirin saatavuus on erittäin rajoitettu globaalin piiripulan takia, eikä sitä ole nähty uutuuspuhelimissa viime aikoina. Qualcomm julkaisi hiljattain myös Snapdragon 778G -järjestelmäpiirin, jota on selvästi paremmin saatavilla ja myös tulevaisuudessa Snapdragon 778G -puhelimia tullaan näkemään enemmän.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Snapdragon 780G -järjestelmäpiirin heikko saatavuus saattaa hankaloittaa pian myös Xiaomi Mi 11 Lite 5G -puhelimen valmistusta. Xiaomi on myös kommentoinut Weibossa, että Snapdragon 780G -järjestelmäpiirin valmistuskapasiteetti ei riitä ja järjestelmäpiiri on parhaillaan käymässä loppuun. Xiaomi pystyy kuitenkin tällä hetkellä jatkamaan Mi 11 Lite 5G:n toimituksia, koska yhtiö pystyi turvaamaan järjestelmäpiirejä itselleen.

Uusia Snapdragon 780G -järjestelmäpiiriin perustuvia puhelimia on lähiaikoina turha odottaa, sillä tuotantokapasiteetin kasvamista joudutaan odottamaan pitkään. Mahdollisesti Xiaomi Mi 11 Lite 5G saattaa jäädä myös ainoaksi järjestelmäpiiriin perustuvaksi puhelimeksi.

Lähde: Gizmochina

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi