MotorolaYleinen

Motorola julkaisee tällä viikolla Edge X30 -puhelimen näytönalaisella etukameralla – tarjoaa myös ensimmäisenä Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiirin

Motorola Edge X30 (tai Edge 30 Ultra).

Motorola vahvisti jo aikaisemmin tulevansa julkaisemaan 9. joulukuuta kotimarkkinoillaan Kiinassa uuden Edge X30 -älypuhelimen, joka on yhtiön yksi mielenkiintoisimmista huippupuhelimista. Kyseessä on myös ensimmäinen uuteen Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiiriin perustuva älypuhelin. Puhelin tulee saamaan myös toisenkin mielenkiintoisen ominaisuuden, joka on näytönalainen etukamera.

Motorola-johtaja Chen Jin on vahvistanut, että uudesta Motorola Edge X30 -älypuhelimesta tulisi erikoisversio, jossa on näytönalainen etukamera. Ominaisuutta on kysytty paljon kuluttajien toimesta, vaikka näytönalainen etukamera ei ole vielä ollut täysin toimiva ratkaisu. Jinin mukaan kyseessä on maailman ensimmäinen 60 megapikselin näytönalaisella etukameralla varusteltu puhelin, joka toimii Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiirillä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samalla Weibo-palvelussa on julkaistu kuva, jossa esitellään puhelimen näyttöä ilman etukameraa. Motorola tulee tarjoamaan myös perinteisen etukamerareiän näytössä puhelimen normaalissa versiossa. Normaalin version tarjoaminen on varmasti monille edelleen hyvin tärkeää, sillä näytönalaisissa etukameroissa joudutaan monesti karsimaan kuvanlaadusta. Toistaiseksi vielä nopeasti kehittyvä tekniikka on tarkoitettu edelläkävijöille, joille etukameran kuvien laatu ei ole kaikista tärkein ominaisuus puhelimessa.

Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiirin ja 60 megapikselin etukameran ohella Motorola on viime aikoina vahvistanut puhelimesta myös muita ominaisuuksia. Motorola Edge X30 tulee tarjoamaan muun muassa hämäräkuvaukseen keskittyvän 50 megapikselin takakameran, 5000 milliampeeritunnin akun sekä 68 watin tehoisen pikalatauksen. Näyttö tulee olemaan myös tasainen ja siinä on ainakin 144 hertsin virkistystaajuus.

Aikaisempien huhujen mukaan näyttö olisi 6,67 tuuman kokoinen ja siinä olisi Full HD+ -tarkkuus ja HDR10+ -tuki. Lisäksi takaosan kamera koostunee 50 megapikselin pää- ja ultralaajakulmakameroista sekä 2 megapikselin syvyyskamerasta. Puhelimesta on julkaisut aikaisemminkin vuotokuvia, joita on nähtävillä artikkelin alareunassa. Puhelin julkaistaan siis 9. joulukuuta Kiinassa ja globaalisti sitä odotetaan myyntiin alkuvuodesta Motorola Edge 30 Ultra -mallinimellä.

Lähde: Weibo (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Motorola