MotorolaYleinen

Tältä näyttää tuleva huippuluokan Motorola Edge 30 Ultra – odotetaan tarjoavan Snapdragon 898 -piirin, 68 watin pikalatauksen ja 60 megapikselin selfiekameran

Motorola Edge 30 Ultra

Motorola on aloittanut Kiinassa vihjailemaan uudesta Edge X -mallinimeä kantavasta huippupuhelimesta, mutta aikaisemmin on kuultu saman laitteen tulevan globaalisti tarjolle Motorola Edge 30 Ultra -mallinimellä. CAD-mallinnuksistaan tunnettu vuotaja OnLeaks on julkaissut nyt ensimmäisiä vuotokuvia puhelimesta, jota odotetaan julkaistavaksi vielä tämän vuoden aikana.

Kuvat paljastavat Motorolan tulevan luottamaan yllättävän geneeriseen muotoiluun. Takaosassa nähdään pyöristetyillä kulmilla varusteltu kamera-alue, jossa on kolme kamerasensoria, mikrofoni sekä kaksois-LED-salama. Takaosassa on myös Motorolan logo. Etuosassa on esillä tasainen näyttöpaneeli, jossa on etukameraa varten tehty reikä keskitetysti. Motorola Edge 30 Ultran oikeassa kyljessä on varsin ylös sijoitetut virta- ja äänenvoimakkuuspainikkeet, kun vasemmassa reunassa on Google Assistant -painike.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Motorola Edge 30 Ultra

Jos painikkeiden sijainneista voi päätellä, niin Motorola Edge 30 Ultrassa ei ole ainakaan kylkeen sijoitettua sormenjälkilukijaa. Todennäköisesti sormenjälkilukija on integroituna näyttöön. Puhelimen yläreunasta ei löydy mitään, mutta alareunassa on kaiutin ja USB-C-liitin. Vuotokuvista voidaan päätellä kehyksen olevan mahdollisesti muovia, sillä esillä ei ole mitään antennijuovia. Koska kyseessä on huippupuhelin, niin todennäköisesti takaosa on kuitenkin lasia.

Tietojen mukaan Motorola Edge X tullaan julkaisemaan joulukuussa Kiinan markkinoille ja vuoden 2022 tammikuussa globaalisti nimellä Motorola Edge 30 Ultra. Puhelimen koodinimi on ”Rogue” ja laitteen mallikoodi on ainakin ”XT-2201”. Motorola Edge 30 Ultra -puhelimeen on tulossa Qualcommin seuraavan sukupolven huippupiiri, eli SM8450 tai huhuissa on puhuttu myös Snapdragon 898 -piiristä. Kehittyneen uutuuspiirin ohella puhelimessa on myös 8 tai 12 gigatavua LPDDR5-RAM-muistia sekä 128 tai 256 gigatavua UFS 3.1 -tallennustilaa. Nähtävästi muistikorttipaikkaa ei tulevassa huippupuhelimessa ole.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Motorola Edge 30 Ultra

Laitteen näyttö tulee olemaan kooltaan 6,67 tuumaa ja siinä on Full HD+ -tarkkuus sekä 144 hertsin virkistystaajuus. Näyttö perustuu OLED-tekniikkaan ja siinä on tuki HDR10+ -tekniikalle. Motorola Edge 30 Ultrassa kerrotaan olevan myös kolme takakameraa. Pääkamerana toimii 50 megapikselin kamerasensori, jossa on optinen kuvanvakautus. Kyseessä on sama OV50A-sensori, joka löytyy myös Huawei P50 -sarjan puhelimista. Toinen kameroista on 50 megapikselin Samsungin JN1-sensori, jota käytetään todennäköisesti ultralaajakulmakuvaukseen. Kolmas kameroista on syvyyskamera, jonka tarkkuus on 2 megapikseliä.

Yksi puhelimen erikoisuuksista on 60 megapikselin tasoinen selfiekamera, joka tukee muun muassa 4K-videokuvausta. Yhtä tarkkaa selfiekameraa ei ole aikaisemmin Motorolan puhelimissa nähty. Vuodon mukaan laitteessa on 5000 milliampeeritunnin akku, jota voidaan ladata jopa 68 watin pikalatauksella. Motorola Edge 30 Ultran akun pitäisi täyttyä 35 minuutissa ja vastaavasti 50 prosenttiin 15 minuutissa. Langatonta latausta ei puhelimeen ole kuitenkaan tulossa.

Motorola tulee tarjoilemaan puhelimessa myös IP52-luokituksen mukaisen roiskevedenkestävyyden. Muita huhuttuja ominaisuuksia ovat stereokaiuttimet, kolme mikrofonia sekä Android 12 -käyttöjärjestelmä.

Motorola Edge 30 Ultra

Lähde: 91mobiles.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Motorola