HMDNokiaYleinen

Nokia 2.2 sai Android 11 -päivityksen Suomessa

HMD Global on aloittanut jakamaan järjestyksessään kuudennelle puhelimelleen Android 11 -päivitystä. Aikaisemmin päivityksen ovat saaneet jo Nokia 8.3 5G- Nokia 3.2-, Nokia 2.3-, Nokia 8.1- ja Nokia 4.2 -puhelimet. Tällä kertaa päivitys on tullut saataville Nokia 2.2 -puhelimelle.

Nokia 2.2-puhelimelle päivitystä kerrotaan jaettavan aalloissa, ja nyt ensimmäisenä päivitys on jaossa lukuisissa maissa, mukaan lukien Suomessa. 10 prosenttia ensimmäisen aallon maista saavat päivityksen heti, ja 50 prosenttia tulevat saamaan 15. huhtikuuta mennessä ja 17. huhtikuuta 100 prosenttia ensimmäisen aallon maista on saanut päivityksen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Android 11 on suuri päivitys Androidiin ja se tuo mukanaan monia uusia ominaisuuksia sekä parannuksia aikaisempaan. Google on halunnut tehdä käyttöjärjestelmästä nyt ihmiskeskeisen ja esimerkiksi ihmiset-sovellus tukee nyt ”keskustelut” näkymää ilmoitusvalikossa. Lisäksi Android 11 tuo vihdoin tarjolle ”kuplat”, eli esimerkiksi viestit-sovellus pystyy pienentymään kuplaksi laitteen näytölle, josta keskustelun saa myös tarvittaessa nopeasti auki.

Pikavalinta- sekä sammutusnäkymistä Google on tehnyt aikaisemmasta selvästi eroavan. Ilmoitusnäkymässä on nyt helpompi kontrolloida esimerkiksi musiikkia sekä laitteita. Yksityisyyteen Google on myös panostanut jälleen kerran, sillä nyt sovelluksille voi antaa muun muassa vain yhden kerran käyttöoikeuksia mikrofoniin, kameraan tai sijaintiin. Lisäksi Android 11 osaa myös automaattisesti resetoida annetut käyttöoikeudet, jos sovellusta ei ole käytetty pitkään aikaan. Lisätietoja Android 11 -päivityksen ominaisuuksista voi lukea aikaisemmasta artikkelistamme.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD