HMDNokiaYleinen

Nokia 4.2 sai Android 11 -päivityksen Suomessa

Nokia 4.2

HMD Global on aloittanut jakamaan järjestyksessään viidennelle puhelimelleen Android 11 -päivitystä. Aikaisemmin päivityksen ovat saaneet jo Nokia 8.3 5G-,  Nokia 3.2-, Nokia 2.3– ja Nokia 8.1 -puhelimet. Tällä kertaa päivitys on tullut saataville Nokia 4.2 -puhelimelle.

Nokia 4.2 -puhelimelle päivitys tuli jo jakoon aikaisemmin tällä viikolla ensimmäisissä maissa, mutta nyt HMD Global on aloittanut jakamaan päivitystä myös laajemmin. Nokia 4.2 -puhelimen käyttäjät pystyvät asentamaan päivityksen nyt myös Suomessa sekä monissa muissa Euroopan maissa. Päivitys tuo mukanaan Googlen 5. maaliskuuta julkaisemat tietoturvakorjaukset sekä kokoa päivityksellä on 1428,4 megatavua.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Android 11 on suuri päivitys Androidiin ja se tuo mukanaan monia uusia ominaisuuksia sekä parannuksia aikaisempaan. Google on halunnut tehdä käyttöjärjestelmästä nyt ihmiskeskeisen ja esimerkiksi ihmiset-sovellus tukee nyt ”keskustelut” näkymää ilmoitusvalikossa. Lisäksi Android 11 tuo vihdoin tarjolle ”kuplat”, eli esimerkiksi viestit-sovellus pystyy pienentymään kuplaksi laitteen näytölle, josta keskustelun saa myös tarvittaessa nopeasti auki.

Pikavalinta- sekä sammutusnäkymistä Google on tehnyt aikaisemmasta selvästi eroavan. Ilmoitusnäkymässä on nyt helpompi kontrolloida esimerkiksi musiikkia sekä laitteita. Yksityisyyteen Google on myös panostanut jälleen kerran, sillä nyt sovelluksille voi antaa muun muassa vain yhden kerran käyttöoikeuksia mikrofoniin, kameraan tai sijaintiin. Lisäksi Android 11 osaa myös automaattisesti resetoida annetut käyttöoikeudet, jos sovellusta ei ole käytetty pitkään aikaan. Lisätietoja Android 11 -päivityksen ominaisuuksista voi lukea aikaisemmasta artikkelistamme.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

3 Kommenttia

  1. Android 11-Päivityksen jälkeen kamera lakkasi toimimasta eikä whatsapp-viesteissä tulleita kuvia enää ollut tallella eikä uusia tullut perille. Puhelimen soittoäänen asetuskin muuttui eikä entistä saanut palautettua. Soittoääniongelma ilmaantui myös perheen toiseen samanlaiseen puhelimeen.

    Onkohan muilla samoja ongelmia?

  2. Noki 4.2 vuoden vanha puhelin uuden päivityksen jälkeen ei toimi kamera 😡

  3. Puhelimen mikrofoni lakkasi toimimasta kunnolla.

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD