AndroidHMDNokiaYleinen

Nokia 8 sai vihdoin Android 9.0 Pie -päivityksen

HMD Global aloitti hiljattain Nokia 8 -puhelimen Android 9.0 Pie -päivityksen beetatestaamisen Nokia phones beta labs -ohjelman kautta ja tänään yhtiö on ilmoittanut aloittaneensa vakaan ja virallisen päivityksen jakelun noin kuukauden aikaisemmin ilmoitetusta aikataulusta myöhässä.

Nokia 8 on ensimmäinen Android One -tuoteperheen ulkopuolella oleva Nokia-puhelin, jolle Android 9.0 Pie on tuotu tarjolle. Aikaisemmin päivitys on tavoittanut jo Nokia 6.1-, Nokia 6.1 Plus-, Nokia 7 Plus- ja Nokia 7.1 -puhelimet. HMD Global lupasi Nokia 8 Siroccon saavan päivityksen myös jo marraskuun aikana, mutta näin ei kuitenkaan tapahtunut. Tällä hetkellä ei ole tarkempaa tietoa Nokia 8 Siroccon Android 9.0 Pie -päivityksestä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Android 9.0 Pie tuo mukanaan muutamia muutoksia käyttöliittymään ja kyseessä on Googlen yhdeksäs merkittävä Android-julkaisu ja kuudestoista suurempi päivitys. Yksi merkittävimmistä päivityksen ominaisuuksista kantaa nimeä Adaptive Battery. Kyseessä on älykäs virranoptimointiominaisuus, joka tunnistaa vähiten käytettyjä sovelluksia ja vähentää näiltä akunkäyttöä, jotta puhelimen akku kestäisi paremmin. Päivityksen mukana tulee lisäksi Adaptive Brightness -ominaisuus, joka säätää näytön kirkkautta ympäristön ja käyttötarkoituksen mukaan.

Android 9.0 Pien jakelu on siis aloitettu tänään Nokia 8 -puhelimelle, mutta päivitystä jaetaan HMD Globalin mukaan vaiheittain. Tämä tarkoittaa siis, ettei päivitys ole heti kaikkien saatavilla.

Lähde: Juho Sarvikas (Twitter)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Kivat Nokia 8 puhelinten käyttäjille. Missäs viipyy parhaimman ja kalleimman Nokia 8 sirocco puhelimen Android 9.0 pie päivitys. Tuntuu siltä ettei päivitystä tule olenkaan. Luulen et en osta Nokian puhelinta enään koskaan. Yleensä lippulaiva malli saa päivityksen ensimmäisenä. Yleensä kallein ja paras malli saa päivityksen ensimmäisenä. Ei näköjään päde Nokian puhelimiin

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android