HMDMWC 2019NokiaYleinen

Nokia 9 PureView jälleen vuotokuvassa – Tämä kaikki tulevasta huippupuhelimesta tiedetään

Uusi vuotokuva Nokia 9 PureView -puhelimesta.

Nokia 9 PureView on puhelin, jota on jouduttu odottamaan pitkään. Puhelimen julkaisua odotettiin jo syksyllä 2018, jonka jälkeen tammikuussa 2019, mutta sittemmin julkaisu on siirtynyt ja Nokia 9 PureView tullaan hyvin todennäköisesti näkemään MWC 2019 -messujen alla 24. helmikuuta Barcelonassa. Tulevasta huippupuhelimesta tiedetään jo etukäteen hyvin paljon lukuisien vuotojen ansiosta ja tällä kertaa tuoreimmat vuotokuvat tarjoaa 91mobile.com -sivusto.

Uudessa vuotokuvassa Nokia 9 PureView on esillä edestä ja takaosasta katsottuna, joiden lisäksi nähtävillä on laitteen oikea reuna. Mitään uutta vuotokuva ei pääse enää paljastamaan, mutta vahvistaa jo aikaisemmin nähtyjä kuvia. Nähdyistä vuotokuvista voidaan havaita, että puhelimen etuosassa on 18:9-kuvasuhteen kosketusnäyttö, johon on integroituna sormenjälkilukija. Näytön ylä- ja alapuolilla on varsin suuret kaistaleet, eikä HMD Global ole pyrkinyt minimoimaan näytön kehyksiä. Puhelimen takaosassa on hieman kaartuva takalasi sekä monesti huhuttu viitoiskamera. Kamerassa on ZEISS-sertifiointi sekä sen kaverina on kaksois-LED-salama ja laserautomaattitarkennus. Puhelimen takaosassa on nähtävissä myös Android One -logo.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vaikka viitoiskameran teknisestä toteutuksesta ei toistaiseksi ole tarkkaa tietoa, niin huhujen mukaan HMD Global tekisi yhteistyötä Light.co:n kanssa, joka tarjoaa monikameraratkaisuja älypuhelimille. Kamerassa on kuitenkin tehty myös yhteistyötä ZEISS:n kanssa. Tehoista Nokia 9 PureView -puhelimessa vastaa viime vuonna huippupuhelimissa nähty Qualcommin kahdeksanytiminen Snapdragon 845, jonka kaverina on kohtuulliset 6 gigatavua RAM-muistia. Vuotaneiden tietojen perusteella puhelin tarjoaa ainakin 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Toistaiseksi ei ole myöskään pois suljettua, etteikö puhelin voisi tulla tarjolle myös suuremmassa tai pienemmässä tallennustilaversiossa.

Nokia 9 PureViewin akun suuruudesta ei toistaiseksi ole tarkkaa tietoa, mutta laitteessa on tuettuna langaton lataus. Puhelimessa tiedetään myös olevan Android One -käyttöjärjestelmän Android 9.0 Pie -versio. Yksi laitteen erikoisuuksista on myös näyttöön integroitu sormenjälkilukija, jollainen on nähty jo muutamissa Suomenkin markkinoille saapuneista älypuhelimista.

Huhujen mukaan Nokia 9 PureView tulisi tarjolle pian julkaisun jälkeen ja hintaa pitäisi löytyä 749 euroa. Vuodoissa on myös nähty ainoastaan sininen väriversio, joka voi olla samalla myös ainoa tarjolle tuleva värivaihtoehto. Nokia 9 PureViewin odotettu julkaisu tapahtuu siis 24. helmikuuta Barcelonassa.

Huhutut tekniset tiedot:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 • Näyttö: 5,99 tuumaa 2K ja HDR10 PureDisplay
 • Järjestelmäpiiri: Qualcomm Snapdragon 845 (Adreno 630)
 • RAM-muisti: 6 gigatavua
 • Tallennustila: 128 gigatavua
 • Pääkamera: Viisi ZEISS-objektiiveilla varusteltua kameraa, joista ei toistaiseksi ole tarkkoja tietoja
 • Etukamera: Yksi etukamera (ei tietoja)
 • Akku: ei tietoa / langaton lataus
 • Käyttöjärjestelmä: Android 9.0 Pie (Android One)
 • Muuta: Sormenjälkilukija näytössä, USB-C
 • Värit: Sininen
 • Hinta: 749 euroa


Lähde: 91mobiles.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD