AndroidHMDNokiaYleinen

Nokia 9 PureView tarkoissa vuotokuvissa – tältä tuleva huippupuhelin näyttää

HMD Globalin huhuttua Nokia 9 PureView -puhelinta odotetaan varsinkin Suomessa erityisen suurella mielenkiinnolla, sillä kyseessä pitäisi olla viidellä takakameralla varusteltu puhelin. Aikaisemmin tänään kerroimme, että Nokia 9 PureView -puhelimen koodinimeksi paljastui Olympic.

Uudet kuvat ovat luotetun vuotajan Steve Hemmerstofferin käsialaa ja ne perustuvat 3D-mallinnokseen. Tarkkojen kuvien lisäksi on julkaistu 360-asteen video, joka paljastaa puhelimen jokaisesta kulmasta. Kuvat ja videot Nokia 9 PureView -puhelimesta on julkaistu 91mobiles.com -sivustolla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Video ja kuvat vahvistavat puhelimen saavan huhutun ja kuvavuodossa nähdyn ”viitoiskameran”, jonka kaverina on LED-salama sekä laserautomaattitarkennus. Tietojen mukaan Nokia 9 tulee saamaan 5,9 tuuman QHD-tasoisen 18:9-kuvasuhteella varustellun kosketusnäytön. Tällä kertaa puhelimessa ei tulla näkemään lovea. Nokia 9:n mitoiksi on vuodossa ilmoitettu 155 x 75 x 7,9 millimetriä. Vuotokuvissa ei ole nähtävissä perinteistä sormenjälkilukijaa, joten on hyvin mahdollista, että Nokia 9 tulee saamaan huhutun näytönalaisen sormenjälkilukijan.

Tuorein vuoto vahvistaa lisäksi, että Nokia 9 tulee rakentumaan lasisista pinnoista sekä metallisesta kehyksestä. Puhelimessa on USB-C-tyypin latausliitin, mutta perinteistä 3,5 millimetrin kuulokeliitintä ei tule löytymään. Teknisesti Nokia 9 PureViewin kerrotaan perustuvan Qualcommin tuoreimpaan Snapdragon 845 -tehopiiriin, joka saavuttaa tarvittaessa 2,8 GHz:n kellotaajuuden.

Toistaiseksi on vielä epäselvää milloin HMD Global on aikeissa julkaista Nokia 9 PureView -puhelimen. Huhujen mukaan julkaisu voisi tapahtua tammikuussa 2019.

Lähde: 91mobiles.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android