AndroidHMDNokiaYleinen

Nokia 9 uudessa luonnoskuvassa – vuotanut näyttöpaneeli vahvistanee kaarevan näytön

Vuodettu kuva näyttöpaneelista sekä luonnoskuvat

Nokia 9 on jälleen kerran noussut otsikoihin, sillä kiinalaisessa Baidussa on aloitettu huhut tulevasta huippupuhelimesta. Olemme jo aikaisemmin kertoneet Baidussa julkaistusta kuvasta, jossa väitettiin esiintyvän Nokia 9. Nyt samaisen luonnoskuvan takana oleva henkilö on julkaissut toisen luonnoksen, joka esittelee tällä kertaa puhelimen etupuolen. Luonnoskuvien lisäksi Baidussa on julkaistu kuva näyttöpaneelista, jonka kerrotaan kuuluvan juurikin Nokia 9 -puhelimelle. Asiasta uutisoi NokiaMob.net -sivusto.

Puhelimesta on tällä hetkellä varsin sekavia tietoja, sillä toiset lähteet kertovat Nokia 9:ssä olevan 5,7 tuuman näyttö, kun toiset taas puhuvat 5,45 tuuman näytöstä. Huhuissa on aikaisemmin vihjailtu myös näytöstä, jonka ympärillä ei olisi suuria kehyksiä sekä näytöstä, joka kaartuisi molemmilta sivuilta. Uusimmat kuvavuodot Nokia 9:n etupuolelta todennäköisesti vahvistavat, että puhelin tulisi todella saamaan kaareutuvan näytön, mutta kovin kapeita reunuksia ei kuitenkaan olisi luvassa. Tietojen perusteella Nokia 9 tulisi saamaan myös ohjelmistolliset navigointipainikkeet, kuten myös Nokia 2 -malliin odotetaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nokia 9:n huhutaan saavan lisäksi 3D-lasista valmistetun takaosan sekä vastaavan kaksoiskameraratkaisun kuin Nokia 8:ssa. Puhelimen näytön odotetaan perustuvan AMOLED-teknologiaan sekä järjestelmäpiiriksi odotetaan Qualcommin Snapdragon 835 -tehopiiriä.

Uudet vuodot antavat siis todennäköisesti viittauksia siihen miltä Nokia 9 tulee todellisuudessa näyttämään, mutta mitään ei kuitenkaan varmaksi vielä tällä hetkellä voida sanoa. HMD Globalin odotetaan julkaisevan ensi kuussa uuden halvan Nokia 2 -puhelimen, jonka rinnalla odotetaan myös toista uutuuspuhelinta. Aikaisemmin kerroimme Kiinassa sertifioiduista tuntemattomista Nokia-puhelimista, joiden joukkoon myös Nokia 9 voi mahdollisesti kuulua.

Lähde: Nokibar (Twitter), NokiaMob.net

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

2 Kommenttia

  1. Tuollainen jää ostamatta, sillä kaarevasta näytöstä ei ole käytännön hyötyä. Se on vain nykytekniikan mahdollistama markkinointikikka, jolla yritetään luoda uutuuden tuntua.

  2. Onkos jossain vaiheessa tulossa. Vaikka nokia 10 puhelimeen vilkaisu näyttö 20mp tai 41 mp kamera ja langatonlataus ja 2k tai 4k näytön tarkkuus. Heti menisi ostoon.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android