HMDNokiaYleinen

Nokia ”Apollo” paljastui sertifioinnista – uutta 5G-puhelinta odotetaan IFA-messujen aikana syyskuussa

Nokia Apollo

HMD Globalin on tiedetty suunnittelevan uusia 5G-älypuhelimia Euroopan markkinoille, mutta tiedot niistä ovat olleet hyvin vähäisiä. Nyt kuitenkin Yhdysvaltain televiranomainen FCC on antanut sertifikaattinsa tulevalle Nokia-puhelimelle, jonka koodinimi on ”Apollo”.

FCC on paljastanut puhelimesta olevan tulossa dual-SIM-versio, jonka mallinumerot ovat TA-1479 ja TA-1481 sekä single-SIM-versio, jonka mallinumerot ovat TA-1490 sekä TA-1475. Dokumentit paljastavat myös puhelimen takakuoren toteutuksen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nokia Apollo tulee saamaan laatikkomaisen kamera-alueen takaosaansa, jossa on kolme kamerasensoria sekä LED-salamavalo. Takaosassa nähdään myös Nokia-logo ja puhelimen oikeassa kyljessä on virtapainikkeet. Muotoilu on siis hyvin vastaava, jollainen on nähty tuoreimmissa Nokia G -sarjan puhelimissa.

Nokia Apollo

Aikaisempi vuoto on paljastanut Nokia Apollon olevan markkinointinimeltään Nokia G60, mutta yhden operaattorilistauksen perusteella kyseessä saattaa olla myös Nokia G80 -mallinimeä kantava puhelin. Oli nimi sitten Nokia G60 tai Nokia G80, niin nimeäminen tuntuu hyvin erikoiselta. HMD Global on julkaissut jo Nokia G11- ja Nokia G21 -puhelimet, joten loogisempi nimi olisi jo Nokia G61 tai Nokia G81, jotta koko mallistossa olisi looginen nimeämiskäytäntö.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

FCC paljastaa puhelimessa olevan myös 4800 milliampeeritunnin kokoinen akku, mutta oikeastaan mitään muuta ei sertifioinnista käy ilmi. HMD Global ei ole toistaiseksi käyttänyt 5G-puhelimissaan juurikaan mitään Snapdragon 48x -sarjaa parempia järjestelmäpiirejä. Odotettavasti puhelimessa voitaisiin nähdä Snapdragon 480 Plus -järjestelmäpiiri.

Todennäköisesti tiedot tulevat lisääntymään lähiviikkoina ennen varsinaista julkaisua. HMD Global on vahvistanut julkaisevansa IFA 2022 -messuilla 1. syyskuuta uusia tuotteita, jolloin nähtäneen uusia Nokia G- ja Nokia X -sarjan puhelimia.

Lähde: Nokiamob.net, FCC

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD