NothingYleinen

Nothing Phone (1) -puhelimen suunnittelusta julkaistiin uutta tietoa – saamassa läpinäkyvän lähestymistavan

Yksi monista Nothing Phone (1) -puhelimen muotoilusuunnitelmista.

OnePlussan perustajajäsenen Carl Pein uusi yritys Nothing kertoi aikaisemmin keväällä suunnitelmista lähteä mukaan älypuhelinmarkkinaan. Yhtiö vahvisti ensimmäisen Nothing Phone (1) -puhelimen tulevan kesällä, mutta mitään tarkkaa tietoa laitteesta ei kuitenkaan annettu. Nyt Nothing on avannut hieman yksityiskohtia puhelimesta Wallpaper.com-sivustolle.

Nothingin toimitusjohtaja Carl Pei ja suunnittelupäällikkö Tom Howard ovat antaneet haastattelun koskien tulevaa puhelinta. Haastattelussa on kerrottu siitä, mitä kuluttajat voivat yhtiön ensimmäiseltä puhelimelta odottaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimen kerrotaan noudattavan samaa suunnittelufilosofiaa kuin Nothing Ear (1) -kuulokkeissa, eli tavoitteena on luoda esteettinen lähestymistapa läpikuultavan viimeistelyn avulla. Nothingin suunnittelupäällikkö Tom Howard sanoo nykyään kaikkien Android-puhelimien olevan sisältä lähes samanlaisia, sillä tavoitteena on saada kaikki mahdollisimman pieneen tilaan.

Suunnitelmia Nothing Phone (1) -puhelimesta.

Nothingin uuden lähestymistavan ottaminen käyttöön ei ollut yhtiön mukaan yksinkertaista. Älypuhelimissa on yli 400 komponenttia, jotka on koottu kerroksittain, ja Nothingin tavassa on haluttu korostaan asioita, joita on pidetty mielenkiintoisina korostaa lähinäkyvän rakenteen läpi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tällaisia elementtejä on kerrottu olevan kamera ja langaton latauskela. Yleensä käyttäjät eivät näe puhelimien komponentteja, jonka takia Nothingin oli uudistettava lähes koko valmistusprosessi, jotta tiettyjä komponentteja pystyttäisiin korostamaan. Nothingin kerrotaan hakeneen inspiraatiota nykyaikaisista joukkoliikenteen kartoista, joista on saatu hieman näkemystä kuinka korostaa kytkentöjä laitteen sisällä.

Nothingin tavoitteena on alusta asti ollut erottua hyvin selkeällä ja ikonisella muotokielellä. Carl Pein mukaan yksi alan ongelmista on se, ettei kenelläkään ole ollut johdonmukaista tapaa suunnitella tuotteita.

”Phone (1) ja Ear (1) tulevat selvästi samasta perheestä. Ja kun täydennämme muuta tuotevalikoimaamme, jatkamme samaa filosofiaa”, kommentoi Nothing toimitusjohtaja Carl Pei.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nothing OS -käyttöliittymän kuvat.

Nothing on aikaisemmin jo vahvistanut, että Phone (1) käyttää Androidia, jonka päällä toimii yhtiön kehittämä Nothing OS -käyttöliittymä. Lisäksi tehoista tulee vastaamaan Qualcommin kehittämä Snapdragon-järjestelmäpiiri. Pein mukaan Google tekee jo nyt hyvää työtä ekosysteemin kanssa, mutta Nothing pyrkii keskittymään tekemään taustalla parannuksia liitettävyyteen, jotta puhelimesta tulee digitaalisen elämän ohjauskeskus.

Tulevan puhelimen on kerrottu saavan rungon, joka on valmistettu kierrätetystä alumiinista ja tavoite on pienentää hiilijalanjälkeä. Toistaiseksi Nothing ei ole antanut tarkempia tietoja puhelimesta, mutta todennäköisesti lähiviikkoina yhtiö vahvistaa enemmän yksityiskohtia.

Lähde: Wallpaper.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Nothing