KommenttiNothingYleinen

Kommentti: Nothing tuomassa odotettua uutta virtaa älypuhelinmarkkinoille ja yhtiön suunnitelmat kuulostavat lupaavilta

Nothingin perustaja Carl Pei.

Nothing on yksi tämän hetken mielenkiintoisimmista ja seuratuimmista yrityksistä, eikä se ole ihme. Kyseessä on kunnianhimoinen yritys, joka on päättänyt toden teolla haastaa alan jättiläiset. Mielenkiintoisen Nothingista tekee myös yhtiön johtaja Carl Pei.

Carl Pei on tunnettu aikaisemmin kiinalaisen OnePlussan perustajana ja hän oli useita vuosia OnePlussan kasvot. Pei jätti OnePlussan kuitenkin yllättäen vuonna 2020, ja taustalla on arveltu olleen OnePlussan lähentyminen Oppon kanssa. Vain muutama kuukausi lähdön jälkeen uusi yritys perustettiin Lontooseen ja kesällä 2021 nähtiin ensimmäinen tuote, joka oli Nothing Ear (1) -kuulokkeet.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tänään Nothing on ottanut uuden aluevaltauksen ilmoittamalla, ettei kuulokemarkkinat pelkästään riitä nuorelle yritykselle. Nothing on kertonut laajentavansa hyvin kilpailtuun älypuhelinmarkkinaan kesällä 2022 julkaistavalla Nothing Phone (1) -puhelimella.

Nothing Phone (1) -puhelimesta on kerrottu muutama yksityiskohta tänään, joita ovat muun muassa Snapdragon-järjestelmäpiiri sekä puhtaan Androidin parhaimmat ominaisuudet mukanaan tuova Nothing OS -käyttöliittymä. Kerrotut tiedot kuulostavat hyvältä, ja ottaen huomioon Carl Pein historian puhelinalalla, niin lupa on odottaa vain jotain todella mielenkiintoista.

Nothing Phone (1) tulossa tänä kesänä.

Vielä puhelimesta ei julkaistu mitään tarkkaa kuvaa tai tarkkoja yksityiskohtia, mutta Nothing julkaisi pienen teaser-kuvan. Kuvasta voidaan saada ensivilaus puhelimen yleisilmeeseen, vaikka kuva ei siltä heti aluksi vaikutakaan. Kuvassa näyttää olevan viivoja epämääräisessä järjestyksessä. Kuva kuitenkin selvenee vasta, kun katsoo tarkkaan. C-kirjainta muistuttava viiva viitannee kamera-alueeseen ja muut viivat kertovat todennäköisesti laitteen muista yksityiskohdista.

Kun katsoo kuvaa tarkkaan voi nähdä puhelimen takaosan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vaikka kovinkaan tarkkoja tietoja ei puhelimesta kerrottu, niin itse kiinnitin huomiota Nothing OS -käyttöliittymään. Nothing kertoi puhelimen saavan Android-käyttöjärjestelmän, jonka päällä hyrrää Nothing OS. Käyttöliittymän kerrottiin tarjoavan puhtaan Androidin hyvät puolet, mutta samalla paljon parannuksia ja kustomointeja Nothingin tyylin mukaisesti.

Nothing OS -käyttöliittymän kuvat.

Nothing julkaisi tilaisuuden aikana myös ensimmäisiä kuvia käyttöliittymästä, jotka paljastavat esimerkiksi always-on-displayn, lukitusnäytön, aloitusnäytön sekä widgetit. Käyttöliittymässä on selvästi kunnioitettu puhtaan Androidin elementtejä, mutta esimerkiksi fontti ja kuvakkeet ovat hieman erilaisia. Kuvista on vaikea päätellä vielä paljoa, mutta ainakin yleisilme näyttää hyvältä.

Annettujen tietojen pohjalta Nothing Phone (1) tulee olemaan mielenkiintoinen älypuhelin ja Nothingilla on mielestäni hyvät lähtökohdat puhelinmarkkinoiden uudistamiseen. Ainakin puheet puhtaan Androidin jäljittelystä ja Snapdragon-järjestelmäpiiristä saavat kiinnostuksen heräämään. Carl Pei pyrkii selvästi Nothingin kanssa samaan, mikä nähtiin myös OnePlussan alkuaikoina.

Kesä tuo tullessaan siis enemmän tietoja puhelimesta, jota ainakin allekirjoittanut jää mielenkiinnolla odottamaan. Mielestäni on mielenkiintoista nähdä, miten täysin uusi peluri älypuhelinmarkkinoilla pystyy vastaamaan suurempien valmistajien tarjontaan. Viime vuosina on nähty erilaisia pyrkijöitä markkinoille, mutta harvasta on oikeasti tullut mitään suurempaa menestystä. Olemme siis jännän äärellä sen suhteen, miten Nothing ja Carl Pei pystyvät markkinoita mullistamaan.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Kommentti

Kommentti

RIP OxygenOS

Monien odottama ja OnePlussan useaan kertaan hehkuttama OxygenOS 13 on vihdoin täällä! Kyseessä on uusimman ...