HMD globalNokiaOnePlusYleinen

Olisitko arvannut? Nokia-puhelimet hyötyivät Yhdysvalloissa LG:n älypuhelimien katoamisesta, myös OnePlus kovassa nosteessa

Tutkimusyhtiö Counterpoint on julkaissut tietoja Yhdysvaltojen älypuhelinmarkkinoista vuoden 2021 ensimmäisen puoliskon ajalta. Luvuissa on monta yllättäjää, joista yksi on suomalaistenkin suosima kiinalainen OnePlus, mutta myöskin suomalainen HMD Global on saanut positiivisia uutisia Yhdysvalloista.

Yhdysvalloissa älypuhelinmarkkina kasvoi vuoden ensimmäisellä puoliskolla 27 prosenttia verrattuna vuotta aikaisempaan. Counterpointin mukaan Applen ja Samsungin laitteet olivat myydyimpiä huippuluokan laitteita, mutta Apple pystyi kasvattamaan toimituksiaan 53 prosentilla ja Samsung vastaavasti 17 prosentilla viime vuoteen verrattuna. Myöskin OnePlus, Motorola ja Nokia-puhelimet ovat olleet vahvassa kasvussa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

OnePlus-puhelimien toimitukset kasvoivat jopa 428 prosenttia verrattuna vuotta aikaisempaan. Lisäksi Motorolan puhelimien toimitukset kasvoivat 83 prosentilla ja vastaavat Nokia-puhelimia toimitettiin jopa 35 prosenttia enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Suurimmat häviäjät Yhdysvaltojen markkinoilla olivat ZTE, LG ja Google, joiden toimitukset laskivat selvästi vuotta aikaisempaan verrattuna.

Syy OnePlussan, Motorolan ja Nokia-puhelimien vahvaan kysyntäänkin on selvä, sillä Yhdysvaltojen markkinat ovat muuttuneet viime aikoina. Esimerkiksi keväällä eteläkorealainen LG ilmoitti luopuvansa älypuhelinliiketoiminnastaan, jonka takia LG:n laitteita ei ole ollut enää myynnissä. LG oli pitkään yksi Yhdysvaltojen suosituimmista älypuhelinmerkeistä. Toinen markkinoilta vetäytynyt oli VinSmart, joka piti itsellään varsin hyvää markkinaosuutta ennen älypuhelimista luopumista.

”OnePlussasta tuli nopeimmin kasvava OEM-valmistaja vuoden 2021 ensimmäisellä puoliskolla, kasvamalla 428 prosenttia vuotta aikaisemmasta. Julkaisemalla N100 ja N10 5G -puhelimet tammikuussa, OnePlus kasvatti nopeasti markkinaosuutta Metro by T-Mobile -operaattorilla. Lisäksi se jatkaa premium-laitteiden läsnäoloa T-Mobile-operaattorilla uusimmilla OnePlus 9- ja 9 Pro -puhelimilla. OnePlus laajensi läsnäoloaan edelleen toisella vuosineljänneksellä LG:n poistuttua älypuhelinmarkkinoilta, kun taas N100 on ollut kuukausien ajan yksi myydyimmistä älypuhelimista Metrolla”, kommentoi Counterpointin vanhempi tutkimusanalyytikko Maurice Klaehne.

Lähde: Counterpoint

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD global