HonorHuaweiYleinen

Omistatko Honor-puhelimen? Huawei vastaa sen tuesta jatkossa, Honor vastaa 1.4.2021 jälkeen julkaistujen laitteiden tuesta

Huawein alaisuudessa julkaistuja Honor-puhelimia.

Honor on tekemässä uutta paluutaan kuluttajamarkkinoille myös globaalisti Huaweista irtautumisen jälkeen. Yhtiön ensimmäiset Huaweista riippumattomat uutuuspuhelimet esiteltiin viime viikolla, jotka olivat Honor 50 -sarjan älypuhelimet. Samalla Honor vahvisti Honor 50:n olevan tulossa saataville myös globaalisti ja Suomi on yksi markkinoista, jossa puhelin tulee myyntiin.

Monet ovat kuitenkin miettineet, mitä käy vanhoille Honorin puhelimille, jotka on julkaistu vuosien varrella Huawein alaisuudessa. Suomessa Honor on ollut vahva brändi ja Honor-puhelimia on myyty suuria määriä. Kysyimme Honorilta selvyyden vuoksi vanhojen puhelimien ja laitteiden kohtalosta, johon Honor antoi hyvin selkeän vastauksen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yhtiön mukaan Huaweista irtautuminen tapahtui maaliskuun ja huhtikuun vaihteessa, jonka mukaan selkeä jako laitteiden tuesta, päivityksistä sekä elinkaaresta menee. Huawei tulee vastaamaan kaikkien Honor-puhelimien tuesta, joiden elinkaari on alkanut Huawein alaisuudessa, eli ennen 1. huhtikuuta 2021. Honor tulee vastaamaan kaikkien 1. huhtikuuta 2021 jälkeen julkaistujen ja markkinoille tuotujen laitteiden tuesta sekä päivityksistä.

Honor on Suomessa kuitenkin luvannut auttaa vanhempien puhelimiensa käyttäjiä tulevaisuudessa aina niin pitkälle kuin mahdollista ennen kuin hänet ohjataan Huawein asiakaspalveluun.

”Jos kuluttaja on meihin yhteydessä, aina autamme häntä niin pitkälle kuin vaan pystymme ennen kuin ohjaamme hänet Huawein asiakaspalveluun. Autamme edelleen älypuhelinten käyttöön liittyvissä asioissa – tällaisia kysymyksiähän me saamme paljon esim. sosiaalisessa mediassa. Tahtotila on palvella sekä vanhoja, että uusia HONOR-kuluttajia niin hyvin kuin mahdollista”, kertoi Honorin Suomen ja Baltian markkinointijohtaja Suvi Surenkin.

Huawei kertoi jatkavansa ennen 1. huhtikuuta 2021 julkaistujen Honor-puhelimien tukemista samalla tavalla kuin markkinoilla olevia Huawei-puhelimia. Huawei on myös kertonut päivittävänsä huippuluokan Honor-puhelimia edelleen kuukausittain, mutta monet edullisemmat puhelimet saavat päivityksiä vuosineljänneksittäin.

”Haluamme palvella kaikkia asiakkaitamme mahdollisimman hyvin koko tuotteen elinkaaren ajan. Ennen 1.4.2021 julkaistujen Honor-laitteiden omistajat saavat siis täyden tuotetuen Huawein kautta. Huawein omistuksen aikana julkaistut Honor-puhelimet saavat myös normaalit ohjelmisto- ja tietoturvapäivitykset vastaavien Huawei-mallien tapaan”, sanoo Huawein johtava PR- ja viestintäpäällikkö Joonas Nurmela.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Edelleen päivityksien piirissä olevat Honor-puhelimet ovat listattuna alapuolella.

  • Kuukausittaiset tietoturvapäivitykset: HONOR 20, HONOR 20 Pro, HONOR View 20
  • Neljännesvuosittaiset tietoturvapäivitykset: HONOR 30, HONOR 30 Pro+, HONOR 30i, HONOR 30S, HONOR View 30 Pro, HONOR 20e, HONOR 20i, HONOR 20S, HONOR 20 lite, HONOR 10i, HONOR 9A, HONOR 9C, HONOR 9S, HONOR 9X, HONOR 10X, HONOR 9X lite, HONOR 10X lite, HONOR 9X Pro, HONOR 8A, HONOR 8S, HONOR 8A Pro

Huawei ilmoitti marraskuussa 2020 myyvänsä globaalisti suositun tytärbrändin Honorin uudelle kiinalaisyritykselle, jonka nimeksi ilmoitettiin Shenzhen Zhixin New Information Technology Co., Ltd. Kauppaan kerrottiin kuuluvan Honor-liiketoiminta, eli brändin ohella tutkimus- ja tuotekehitystoiminnat, toimitusketjut sekä tuhansia työntekijöitä. Honor-brändi perustettiin vuonna 2013, jolloin kyseessä oli Huawein nuorille kuluttajille suunnattu älypuhelinbrändi. Nykyisin Honorin tavoitteena on haastaa kilpailijansa myös lippulaivapuhelimien kategoriassa.

Honorin uusi omistaja Shenzhen Zhixin on monen tahon yhteisyritys, jonka omistaa yli 30 Honor-brändin edustajaa sekä jakelijaa Kiinassa. Honor on kertonut työllistävänsä globaalisti lähes 8000 työntekijää, joista yli 50 prosenttia toimii tutkimus- ja tuotekehitystyössä. Yhtiöllä kerrotaan olevan viisi tutkimus- ja tuotekehitysyksikköä ja yli 100 innovaatiolaboratoriota ympäri maailmaa.

Huawein alaisuudessa Honor ei voinut tehdä yhteistyötä tärkeiden kumppaneidensa kanssa, mutta nyt irtautumisen jälkeen Honorin tilanne on selvästi parempi. Honor vahvisti vuoden alussa saaneensa käyntiin yhteistyön tärkeiden kumppaneiden kanssa, joita ovat AMD, Intel, MediaTek, Micron Technology, Microsoft, Qualcomm, Samsung, SK hynix sekä Sony. Lisäksi Honor 50 -puhelimien julkaisun yhteydessä Honor vahvisti saaneensa yhteistyön käyntiin Googlen kanssa, joten pian globaaleille markkinoille on luvassa uusia Googlen palveluilla varusteltuja älypuhelimia.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Sori vaan Huawei, mutta mun Honor View 20 tietoturvapäivitykset ovat tammikuun alusta.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Honor