OPPOYleinen

OnePlus 10 Pron muotoilun varastava Oppo Reno 8 saattaa olla yksi ensimmäisistä puhelimista Snapdragon 7 Gen 1 -järjestelmäpiirillä

Luonnoskuva Oppo Reno 8 -puhelimesta.

Oppo, Realme ja OnePlus ovat kaikki yhtä ja samaa kiinalaista BBK-konsernia, jonka takia brändien puhelimet ja muut tuotteet ovat pitkälti samanlaisia. Viime aikoina on huhuttu muun muassa Oppo Reno 8 -sarjan puhelimien tulevan näyttämään lähes samalta kuin OnePlus 10 Pro. Nyt tuoreimmat huhut kertovat enemmän tietoja Reno 8 -puhelimista.

Weibo-palvelussa hyvin tunnettu vuotaja Digital Chat Station on tällä kertaa paljastanut tarkkoja yksityiskohtia Oppo Reno 8 -puhelimesta, jonka mallikoodi on ”PGAM10”. Vuotajan aikaisempien tietojen mukaan puhelimessa olisi 6,55 tuuman kokoinen OLED-näyttöpaneeli, jossa on 2400 x 1080 pikselin tarkkuus sekä 120 hertsin virkistystaajuus.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lisäksi Oppo Reno 8 -puhelimeen on odotettu 50 megapikselin tasoista Sony IMX766 -sensoriin perustuvaa pääkameraa. Nyt puhelimessa on kerrottu olevan myös 8 megapikselin ultralaajakulmakamera, 2 megapikselin kolmas kamera sekä 32 megapikselin etukamera. Akku tulee olemaan kooltaan 4500 milliampeerituntia ja sitä ladataan 80 watin tehoisella pikalatauksella.

Luonnoskuva Oppo Reno 8 -puhelimesta.

Tehoista odotetaan vastaavan Snapdragon 7 Gen 1 -järjestelmäpiirin, joka on Qualcommin seuraavan sukupolven keskihintaisiin puhelimiin suunnattu järjestelmäpiiri. Huhuissa järjestelmäpiiriin on odotettu neljää Cortex-A710-ydintä sekä neljää Cortex-A510-ydintä, joten se olisi varsin lähellä nykyisen Snapdragon 8 Gen 1 -huippupiirin toteutusta. Järjestelmäpiirissä odotetaan olevan Adreno 662 -grafiikkaprosessori. Oppo Reno 8 -puhelimen on kerrottu saavan LPDDR5-RAM-muistia sekä UFS 3.1 -tallennustilaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Reno 8 -sarjaan odotetaan myös puhelinta, joka saisi tehonsa Dimensity 8000- tai 8100 -järjestelmäpiiristä. Oppo saattaa tulla tarjoamaan mallistossa lisäksi MariSilicon X -kuvasignaaliprosessorin, jos on uskomista raportteja.

Oppo saattaa julkaista Reno 8 -sarjan älypuhelimet kotimarkkinoillaan Kiinassa ensi kuussa, sillä edeltäjämallit Reno 6 -sarjassa julkaistiin vuosi sitten. Oppo Reno 8 voisi olla siis yksi ensimmäisistä puhelimista toistaiseksi julkaisemattomalla Snapdragon 7 Gen 1 -järjestelmäpiirillä.

Lähde: Weibo (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:OPPO