AndroidOnePlusYleinen

OnePlus 6T esitellään tänään – tämä kaikki tulevasta tehopuhelimesta tiedetään

OnePlus 6T

OnePlus 6T julkaistaan myöhemmin tänään ja kyseessä on aikaisemmin tänä vuonna julkaistun OnePlus 6 -puhelimen seuraaja. OnePlus ei ole onnistunut pitämään tulevaa puhelintaan kovin hyvin salassa, eikä näin nähtävästi ole ollut tarkoituskaan, sillä yhtiö on itsekin vahvistanut joitakin puhelimen tulevia ominaisuuksia. Huhut puhelimen ympärillä on kuitenkin ollut vahvoilla jo muutaman kuukauden ajan.

OnePlus 6 on ollut pitkään markkinoiden yksi hinta-laatusuhteeltaan parhaimmistoon lukeutuvista puhelimista ja OnePlus 6T:n odotetaan jatkavan samaa rataa. Tietojen mukaan OnePlus 6T tulee olemaan varsin maltillinen uutuuspuhelin, jos verrataan OnePlus 6:n tarjoamiin ominaisuuksiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uusi sormenjälkilukija ja hyvästit kuulokeliittimelle

Jo parin kuukauden aikana OnePlus on tuonut julkisesti esille yhden OnePlus 6T -puhelimen täysin uuden ominaisuuden sekä yhden puutteen. Ensimmäisenä OnePlus kertoi puhelimesta tulevan löytymään toistaiseksi varsin harvasta älypuhelimesta löytyvä näytönalainen sormenjälkilukija.

Jo syyskuussa OnePlus kertoi CNET.com -sivustolle, että tulevassa puhelimessa on näytönalainen sormenjälkilukija. Ominaisuutta kutsutaan nimellä ”Screen Unlock”. OnePlussan mukaan uutuuspuhelin tulee olemaan 0,45 millimetriä edeltäjäänsä paksumpi, joka johtunee uudesta sormenjälkiteknologiasta. Toistaiseksi näytönalainen sormenjälkilukija on löytynyt muun muassa Huawei Mate 20 Pro -puhelimesta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yksi kohuakin herättänyt ilmoitus oli heittää hyvästit perinteiselle kuulokeliittimelle. Vielä OnePlus 6:n kohdalla kuulokeliitintä kehuttiin ja OnePlus jopa irvaili kilpailijoilleen, sillä OnePlussan kyselyiden mukaan kuulokeliitin koettiin tarpeelliseksi. Ei mennyt kuitenkaan puoltakaan vuotta, kunnes myös OnePlus päätti poistaa kuulokeliittimen. OnePlussan perustaja Carl Pei kertoi ilmoituksen aikaan, että nyt on oikea aika hyvästellä kuulokeliitin, sillä yhtiö on julkaissut myös Bullets V2 USB-C -langalliset kuulokkeet.

“Kun perustimme OnePlussan, tavoitteena oli tehdä paras mahdollinen älypuhelin, mutta loistavan puhelimen tekeminen ei tarkoita kaikkien komponenttien laittamista laitteeseen”Pei kertoi. Lisäksi liitännän poistamista Pei perusteli langattomien kuulokkeiden suosion kasvamisella. “Jos olisimme tehnyt tämän kaksi vuotta sitten, langattomien kuulokkeiden omistajien osuus olisi ollut huomattavasti alhaisempi ja se olisi aiheuttanut paljon kitkaa käyttäjissämme.”

“Poistamalla kuulokeliitin on puhelimeen vapautettu enemmän tilaa, jolloin voimme laittaa lisää uutta teknologiaa”, Pei sanoi. “Yksi suurista asioista on parantunut akun käyttöikä, mitä käyttäjät ovat pyytäneet meiltä”. OnePlus tulee tulevassa puhelimessa lisäämään myyntipakkaukseen adapterin, jolla normaalit kuulokkeet on mahdollista liittää laitteeseen. ”Lisäämme laatikkoon adapterin, jonka avulla voit käyttää 3,5 mm kuulokkeita normaalisti”, Pei selitti. “Valmistamme myös uuden version Bullets V2 langallisista kuulokkeista, joissa on USB-C-liitin”.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tekniset tiedot vuotaneet useasti

Vuotaneiden tietojen mukaan OnePlus 6T:n näyttö on kooltaan 6,4 tuumaa ja se on tuttuun tapaan Super AMOLED -tekniikkaan perustuva. Näytössä on Full HD+ -tarkkuus sekä 19.5:9-kuvasuhde. Tehoista on vastaamassa Snapdragon 845 -järjestelmäpiiri, jonka kaverina on ainakin 8 gigatavua RAM-muistia. Akun kooksi on monesti ilmoitettu 3700 milliampeerituntia ja mukana on pikalataustuki.

OnePlus 6T:n pääkamera koostuu 12 megapikselin f/1.7-aukolla varustellusta sensorista sekä toisesta 20 megapikselin f/1.7-aukolla varustellusta sensorista. Pääkamerassa on myös optinen kuvanvakain sekä HDR-tuki. Etukameran suuruudeksi on ilmoitettu 20 megapikseliä ja se mahdollistaa muun muassa kasvojentunnistuksen.

Puhelimen mitoiksi on ilmoitettu 157,5 x 74,9 x 8,2 millimetriä ja painoksi 180 grammaa. OnePlus 6T:n käyttöjärjestelmäksi odotetaan heti alusta alkaen Android  9.0 Pie -versiota.

Tulossa kaksi väriversiota ja mahdollisesti pieni yllätys?

Toukokuussa julkaistu OnePlus 6 tuli tarjolle aluksi ainoastaan Mirror Black sekä Midnight Black -veräissä, jonka jälkeen myös valikoima laajeni rajallisella erällä Silk White -versiota. Myöhemmin OnePlus 6 esiteltiin myös rajallisena eränä punaisena. Nyt uuden OnePlus 6T:n odotetaan huhuissa tulevan tarjolle aluksi ainakin Mirror Black ja Midnight Black -versioina, mutta huhuissa on viimeaikoina olla myös Purple, eli violetti väriversio, jollaista ei ole aikaisemmin OnePlussalta nähty.

Toistaiseksi Purple-versiota ei ole nähty yhdessäkään vuodossa, joten huhu kannattaa ottaa pienellä varauksella. Toki OnePlus voi yllättää ja julkaista täysin uuden väriversion. Vahvistus tälle huhulle tullaan kuulemaan kuitenkin pian.

Hinta saamassa pienen korotuksen

Yleisesti OnePlus 6T:n hinnoittelun odotetaan saavan pienen korotuksen verrattuna OnePlus 6:n hinnoitteluun. OnePlus 6:n julkaisuhetkellä puhelimen 64 gigatavun version hinnoittelu alkoi 519 eurosta. Lisäksi tarjolla olivat 128 gigatavun versio 569 euron hintaan sekä 256 gigatavun versio 619 euron hintaan.

OnePlus 6T:n odotetaan tulevan tarjolle vain 128 gigatavun ja 256 gigatavun versioina. Vuotaneiden tietojen mukaan Euroopassa puhelimen 128 gigatavun versio tulee maksamaan 579 euroa, eli 10 euroa enemmän kuin OnePlus 6:n vastaavalla tallennustilalla varusteltu versio. Samalla 579 euroa odotetaan olevan OnePlus 6T:n halvin versio.

OnePlus on jo etukäteen myös kertonut, että puhelimen myynti tulee alkamaan Suomessa 6. marraskuuta 2018 kello 09.00. Innokkaimmilla faneilla on kuitenkin myös mahdollisuus päästä ostamaan OnePlus 6T Telian järjestämissä pup-up-myyntitapahtumissa, joita järjestetään Suomessa kolme kuluvan viikon perjantaina, eli 2.11. Myyntitapahtumissa puhelimia on tarjolla rajoitettu erä ja tilaisuudessa jaetaan myös OnePlussan tuotelahjoja.

Pop-up-myyntitapahtumat perjantaina 2.11. klo 16–20

 • Telia Store, Kamppi, Urho Kekkosen katu 1, Helsinki
 • Telia Store, Valkea, Isokatu 25, Oulu
 • Telia Store, Skanssi, Skanssinkatu 10, Turku

OnePlus 6T:n huhutut tekniset tiedot:

 • Näyttö: 6,4 tuumaa Optic AMOLED, Full HD+ (1080 x 2340) ja 19.5:9-kuvasuhde
 • Suoritin: Snapdragon 845
 • RAM-muisti: 8 gigatavua
 • Tallennustila: 128, 256 gigatavua
 • Akku: 3700 mAh, Pikalataus
 • Pääkamera: 12 MP (f/1.7) + 20 MP (f/1.7) / salama / OIS
 • Etukamera: 20 MP (f/1.7)
 • Käyttöjärjestelmä: Android 9 Pie
 • Värit: Midnight Black, Mirror Black, Purple
 • Mitat: 157,5 x 74,9 x 8,2 mm
 • Paino: 180 g
 • Muuta: USB-C, sormenjälkilukija näytössä, Dual-SIM

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android