OnePlusYleinen

OnePlus kommentoi OnePlus 9 -puhelimien OxygenOS 12 -päivitysfiaskoa – ”uusi päivitys tulossa pian”

OnePlus 9 Pro

Android 12- ja OxygenOS 12 -päivityksen jakelu on ollut melkoinen fiasko OnePlussalle, sillä sen jakelu on jouduttu keskeyttämään jo kahdesti. Käyttäjät ovat valittaneet kriittisistä ongelmista, eivätkä käyttäjät ole olleet kovinkaan tyytyväisiä nykyiseen käyttökokemukseen. Nyt OnePlus on antanut SuomiMobiilille kommentin päivityksen osalta.

OnePlussan mukaan uusi OxygenOS 12 -päivitysversio on tulossa vielä helmikuun aikana. OnePlus ei kuitenkaan kommentoinut päivityksen keskeytystä tai siinä havaittuja ongelmia. OnePlus vakuutti useimpien OnePlus 9- ja OnePlus 9 Pro -puhelimien käyttäjien tulevan saamaan päivityksen helmikuun aikana.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Uusi OOS12 päivitys tulossa pian nyt helmikuun aikana. Päivitystä on alettu jo hitaasti tuomaan osalle 9-sarjan käyttäjistä, ja useimmat käyttäjät tulevat saamaan päivityksen helmikuun aikana”, OnePlussalta kommentoitiin SuomiMobiilille.

Viime joulukuussa OxygenOS 12 -päivityksen jakelu keskeytettiin laajojen ongelmien takia. Käyttäjillä oli ollut ongelmia puheluiden soittamisessa ja vastaanottamisessa, mutta ongelmia oli myös Wi-Fi-yhteyksissä ja mobiiliverkoissa. Tammikuussa päivitys laitettiin jakoon myös Euroopassa, mutta vain viikkoa myöhemmin jakelu keskeytettiin toistamiseen. Euroopassa käyttäjät ovat raportoineet ongelmia päivityksen jälkeen olevan muun muassa herätyskellon kanssa, joillakin käyttäjille 5G-yhteydet eivät toimineet toisessa SIM-korttipaikassa tai esimerkiksi Google Pay lopetti toimintansa.

Android 12 -päivityksen toiminen puhelimille ei ole nähtävästi ollut kovinkaan helppoa, vaikka monet valmistajat, kuten Samsung ja HMD Global ovat jo päivittäneet useita puhelimiaan. OnePlus ei ole toistaiseksi saanut yhtäkään puhelinmalliaan päivitettyä onnistuneesti Android 12 -versioon, vaikka yhtiö on luvannut tuoda päivityksen vielä useille muillekin puhelimille.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus