OnePlusYleinen

OnePlus teki järeän päätöksen uutuuspuhelimen ”vaatteiden läpi näkevän” kameran kanssa – ominaisuus poistetaan tulevassa päivityksessä

OnePlus 8 Pro

OnePlussan uuden huippupuhelimen yksi ominaisuuksista on 5 megapikselin tasoinen Color Filter -kamera, jonka avulla saadaan aikaiseksi syksyisellä maisemalla varusteltuja photochrom-kuvia. Viime viikolla kamerasta nousi kohu, sillä sen avulla pystytään näkemään joidenkin tummien lasi- ja muovipintojen lävitse, jonka lisäksi tietyissä tilanteissa myös vaatteiden läpi.

Nyt OnePlus on lähtenyt kommentoimaan kameran toimintaa, ja samalla tehnyt järeän päätöksen kameran poistamisesta ohjelmistopäivityksen avulla. OnePlussan mukaan kameran toiminta on aiheuttanut huolen yksityisyydestä ja OnePlus haluaakin pahoitella tilannetta. OnePlus kertoo laittavansa jatkuvasti käyttäjien yksityisyyden tärkeään asemaan, jonka takia OnePlus on päättänyt poistaa kameran väliaikaisesti ohjelmistopäivityksen avulla. OnePlussan mukaan päivitys on tulossa OnePlus 8 Prolle viikon sisällä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toistaiseksi ilmoitus kameran poistamisesta ohjelmistopäivityksellä on tehty kiinalaisessa Weibo-palvelussa, eikä OnePlus ole kommentoinut vastaavaa globaalisti. Todennäköisesti OnePlus tulee poistamaan Color Filter -kameran myös globaalisti myytävän OnePlus 8 Pron OxygenOS-kamerasovelluksesta. OnePlus on myös ilmoittanut työskentelevänsä kameran parissa ja aikoo ottaa sen käyttöön uudelleen tulevissa päivityksissä, kunhan ongelma on korjattu.

Lähde: Weibo (OnePlus / kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

2 Kommenttia

  1. Anteeksi vaan mutta tuo pitää paikkansa vaan KIINASSA koskien HydrogenOS. OxygenOS ei tätä muutosta ole saamassa.

    1. Tämä uutinen on tehty OnePlussan Kiinassa ilmoittaman tiedon pohjalta, mutta myöhemmin yhtiö kertoi globaalisti tulevan tarjolle vain päivitys, joka rajoittaa kameran toimintaa. Aiheesta on myös meillä erillinen artikkeli olemassa: https://suomimobiili.fi/oneplus-8-pron-color-filter-kameraa-ei-poistetakaan-kaytosta-globaalisti-paivitys-tulossa-lahiviikkoina/

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus