OnePlusYleinen

OnePlus vilautti taas! Tulevan huippupuhelimen takapuoli esillä videolla

OnePlus 9 Pro / Kuva: OnePlus

OnePlus vahvisti tänään yhteistyönsä kameravalmistaja Hasselbladin kanssa sekä suuret strategiset investoinnin kameroiden kehittämiseen. Lisäksi yhtiö vahvisti julkaisevansa OnePlus 9 -malliston huippupuhelimet 23. maaliskuuta järjestettävässä tilaisuudessa. Tänään OnePlus julkaisi myös videon, jonka lopussa vilahti tulevan puhelimen takapuoli paljastaen yksityiskohtia erityisesti kameroista. OnePlussalla on jo pitkä historia uutuuspuhelimien vilauttamisesta ennen julkaisua, sillä viimeksi OnePlus Nordin kohdalla saatiin vahvistus laitteen takapuolen toteutukselle. 

Kuvassa odotetaan olevan malliston kärkimalli, eli OnePlus 9 Pro ja oikeastaan mitään uutta ei enää paljastu verrattaessa vuotokuviin, jotka nähtiin aikaisemmin. Tällä kertaa OnePlus on julkaissut kuvan itse, joten laitteen takaosan toteutus on vahvistettu. Itse puhelin on väritykseltään harmaa ja takalasi näyttää mattapintaiselta. OnePlus 9 Pron oikeassa kyljessä nähdään virtapainikkeen rinnalla Alert Slider -kytkin ja vasemmassa kyljessä on äänenvoimakkuuspainike.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Takaosan mielenkiintoisin kohta on kamera-alue, jossa nähdään neljä kamerasensoria, kaksois-LED-salamavalo, mikrofoni sekä laserautomaattitarkennus. Kamerat ovat kuvien perusteella pääkamera, ultralaajakulmakamera, telekamera sekä neljäs kameroista on joko makro tai jonkinlainen filtterikamera. Tärkein osa kamera-alueessa on kuitenkin Hasselbladin logo kameroiden välissä, joka viittaa yrityksien väliseen kamerayhteistyöhön.

OnePlussan mukaan uusissa puhelimissa olisi kustomoitu Sony IMX789 -kamerasensori, joka on suurin ja kehittynein kamerasensori OnePlus-puhelimien historiassa. Mukana on myös 12-bittinen RAW-tuki, joka takaa 64-kertaa värikkäämmän lopputuloksen, sillä lopputuloksena kerrotaan saatavan aikaisempaa dynaamisempia ja elävämpiä värejä, sekä samalla ammattikuvaajat saavat enemmän mahdollisuuksia kuvien muokkaamiseksi. Puhelimissa kerrotaan olevan myös Hasselblad Camera for Mobile -ominaisuus, joka tuo mukanaan myös parannetun HDR-videokuvauksen sekä tuen 4K 120 FPS- ja 8K 30 FPS -videoinen tallentamiseen.

OnePlus 9 -malliston on huhuttu koostuvan ainakin kolmesta puhelimesta, jotka olisivat OnePlus 9OnePlus 9 Pro sekä OnePlus 9R. Puhelimien ohella OnePlussan odotetaan esittelevän 23. maaliskuuta myös yhtiön ensimmäisen älykellon, joka kantaa nimeä OnePlus Watch. OnePlussan paljastavan teaser-videon tulevasta julkaisusta voi katsoa alapuolelta.

Lähde: OnePlus

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

2 Kommenttia

  1. Oneplus vilautti takamusta.

  2. On se kumma ku pitkittävät sitä julkaisua..

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus