POP PankkiYleinen

POP Pankki: Mobiilimaksamisen suosio kasvaa koko ajan – Google Payn ja Apple Payn maksutapahtumat hurjassa kasvussa

Kuva: POP Pankki

Mobiilimaksamisen suosio on vahvassa kasvussa Suomessa, joka käy ilmi POP Pankin tuoreimmista tilastoista. Lisäksi Google Pay -maksukäyttäytymisessä on paikkakunnittain merkittäviä eroja keväällä ilmoitettuihin tilastoihin nähden.

POP Pankki on tarjonnut Apple Pay -mahdollisuuden joulukuusta 2021 ja Google Pay -mahdollisuuden helmikuusta 2022 alkaen. POP Pankin rekisteröimien Google Pay -maksutapahtumien määrä on kasvanut 200 prosenttia, kun verrataan ensimmäistä kokonaista tapahtumakuukautta eli maaliskuuta lokakuuhun. Apple Pay -maksutapahtumien määrä on kasvanut puolestaan lähes 350 prosenttia verrattaessa tammikuuta lokakuuhun.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Google Pay -ostosten arvo on noussut vastaavassa kuukausikohtaisessa vertailussa hieman yli 200 prosenttia ja Apple Pay -ostosten arvo reilut 330 prosenttia. POP Pankin mukaan keskimäärin kuukausittainen kasvu on ollut sekä arvolla että maksutapahtumamäärillä mitattuna molempien maksusovelluksien osalta parinkymmenen prosentin luokkaa.

Tilastojen mukaan mobiilimaksaminen kohdentuu kevään tavoin euroilla mitattuna ruoka- ja vaateostoksiin. Volyymilla tarkasteltuna työpaikkaruokailu nousee sekä Apple Pay- että Google Pay -maksutapahtumien kärkeen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ikäprofiililtaan Apple Pay -maksaminen keskittyy vahvasti 20–30-vuotiaisiin, kun taas Google Pay -maksajien profiili on huomattavasti laajempi, aktiivikäyttäjäryhmän ollessa 20–45-vuotiaat. Siinä missä Apple Payn käyttäjämäärät hiipuvat pian 60 ikävuoden jälkeen, Google Pay -käyttäjissä löytyy aktiivisia aina 75 ikävuoteen saakka.

Paikkakunnittain tarkasteltuna Apple Payta käytetään aktiivisesti samoissa kaupungeissa kuin keväällä 2022. Sen sijaan Google Pay -paikkakunnissa on ollut muutoksia. Seinäjoki pitää edelleen ykkösasemaa, mutta esimerkiksi Tampere on kiilannut Helsingin ohi ja Oulu on ottanut Lapuan paikan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Mobiilimaksamisen TOP-paikkakunnat edustavat edelleen aktiivisia opiskelijakeskittymiä. Seinäjoen osuutta selittänee se, että POP Pankilla on hyvin vahva jalansija Pohjanmaalla. Silti on mielenkiintoista nähdä, miten esimerkiksi Tampere on kivunnut Helsingin ohi Google Pay -maksutapahtumissa. Yhtä kaikki mobiilimaksaminen on kasvanut huikeaa vauhtia. Yksi selittävistä tekijöistä on mobiilimaksamisen kätevyys”, toteaa POP Pankin mobiilimaksamisen asiantuntija, liiketoimintapäällikkö Harriet Gabrielsson.

TOP5-paikkakunnat Apple Pay -maksajien keskuudessa:

  • Helsinki
  • Seinäjoki
  • Oulu
  • Tampere
  • Turku

TOP5-paikkakunnat Google Pay -maksajien keskuudessa:

  • Seinäjoki
  • Tampere
  • Oulu
  • Helsinki
  • Vaasa

Lähde: POP Pankin tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:POP Pankki