LivermoriumYleinen

QWERTY-näppäimistöllä varusteltu älypuhelin tulossa pian – Tältä Nokia E7 -puhelimen ”seuraaja” näyttää

Uutisoimme jo elokuussa 2017, että kehitteillä olisi uusi ja nykyaikaisilla teknisillä ominaisuuksilla varusteltu liu’utettavalla QWERTY-näppäimistöllä varusteltu älypuhelin. Kyseessä pitäisi olla idealtaan hyvin vastaava puhelin, kuten vanhat QWERTY-näppäimistöllä varustellut Nokia-puhelimet. Hyvänä esimerkkinä voidaan pitää Nokia E7-00 -puhelinta, joka julkaistiin vuonna 2010. Alkuvuodesta julkaistavaksi odotettava uutuuspuhelin tulee yritykseltä nimeltä Livermorium ja puhelin kantaa nimeä ”F(x)”.

Livermorium on julkaissut puhelimelle myös oman sivustonsa, jossa on toistaiseksi mahdollisuus liittyä mukaan tiedotuslistalle, jonka kautta jaetaan uusia tietoja puhelimesta sekä sen kehitysvaiheista. Livermorium on aikaisemmin ollut otsikoissa muun muassa Youyota-tabletin sekä Motorola Moto Mods QWERTY-näppäimistön kanssa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Livermorium F(x) taustalla, edessa Nokia N950 ja Nokia E7.

Uutiskirjeissä on kerrottu puhelimen kehitysvaiheista, kuten näytöstä, näppäimistöstä sekä liukumekanismista. Puhelin tulee saamaan noin 6 tuuman näytön, jossa ei tulla näkemään monista nykyaikaisista puhelimista löytyvää lovea. Näytössä on pyritty minimoimaan kehykset, joiden lisäksi näytön reunat ovat hieman kaartuvat, kuten uusissa Samsungin huippupuhelimissa. Näytön kerrotaan perustuvan AMOLED-tekniikkaan, joka takaa muun muassa ohuemman rakenteen.

Puhelimen näppäimistön luvataan olevan paras QWERTY-näppäimistö, jollainen on koskaan älypuhelimissa nähty. Erityisesti kolmeen osa-alueeseen on päätetty panostaa: käytettävyyteen, laatuun ja visuaalisuuteen. Puhelimessa on päätetty hyödyntää viisirivistä näppäimistöä ja siinä nähdään muun muassa samoja painikkeita kuin oikeassa PC-näppäimistössä (kuten Ctrl, Alt ja symbolipainikkeet). Näppäimistön kerrotaan olevan myös taustavalaistu, jotta käyttäminen myös heikossa valaistuksessa olisi helppoa.

Livermorium tulee käyttämään puhelimessa Nokia-puhelimistakin tuttua ”kulmamekanismia”, jossa näppäimistö liukuu näytön alta ja näyttö on pienessä kulmassa paremman katselukokemuksen takaamiseksi. Puhelimen kehittämiseen on palkattu sama insinööritiimi, joka työskenteli myös aikoinaan Nokialla kehittämässä Nokia E97-, E7- ja N950 -puhelimia.

Tuleva puhelin on nähty myös muutamissa kuvissa ennen julkaisua. Kuvissa on nähtävillä muun muassa puhelimen alumiininen rakenne, näppäimistö sekä näyttöpaneeli. Kuvissa puhelin on kuitenkin vasta prototyyppivaiheessa, joten muutoksia saattaa vielä tulla ennen lopullista versiota.

Toistaiseksi ei ole tarkkaa päivämäärää, jolloin Livermorium F(x) -puhelin tullaan julkaisemaan, mutta kyseessä tulee olemaan varmasti mielenkiintoinen uutuuspuhelin. Yhtiön sivuilla ilmoitetaan puhelimen tulevan kuitenkin Q1 2019 aikana, eli tammi-maaliskuussa.

Lähde: Livermorium

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi