PolestarYleinen

Sähköautoista tuttu Polestar julkistaa ensimmäisen älypuhelimensa joulukuussa

Polestar 4 / Kuva: Polestar

Useat älypuhelinvalmistajat ovat lähteneet tavalla tai toisella mukaan sähköautojen markkinoille. Esimerkiksi Xiaomi on kehittämässä ensimmäisiä sähköautojaan, mutta autovalmistaja Polestar on ottamassa erilaisen lähestymistavan. Polestar on vahvistanut julkaisevansa ensimmäisen älypuhelimen vielä tänä vuonna.

Polestar on kiinalaisen Geelyn omistuksessa, joka on tuomassa ensi vuonna markkinoille uuden Polestar 4:n. Auto on itsessään täynnä tekniikkaa ja älyominaisuuksia, mutta se tulee toimimaan valmistajan mukaan saumattomasti yhdessä uuden älypuhelimen kanssa. Puhelimen on määrä tulla markkinoille samaan aikaan uutuusauton kanssa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

TechCrunch-sivuston mukaan Polestar on vahvistanut työskentelevänsä älypuhelimen parissa. Projekti on toteutettu yhteistyössä kiinalaisen Meizun kanssa. Kyseessä on looginen järjestely, sillä Geelyn perustajan yritys osti Meizun vuonna 2022.

Polestar ja Meizu työskentelevät yhdessä myös Kiinassa myytävien Polestar-autojen uuden käyttöliittymän parissa. Tulevan ensimmäisen älypuhelimen on suunnitellut Polestarin suunnittelutiimi, mutta valmistuksesta vastaa Meizu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Polestarin toimitusjohtaja Thomas Ingenlath on myös kertonut, että tuleva älypuhelin auttaa Meizua palaamaan huippupuhelimien markkinoille. Tuleva puhelin olisi siis premium-tason laite. Vaikka puhelimen kanssa ei välttämättä tulla saavuttamaan merkittäviä markkinaosuuksia, niin Polestarin tavoitteena on vahvistaa auton ja älypuhelimen saumatonta vuorovaikutusta.

Toimitusjohtaja on myös vahvistanut, että älypuhelimen julkaisu voisi tapahtua aikaisintaan joulukuussa 2023. Puhelimesta ei toistaiseksi tiedetä juurikaan mitään muuta.

Lähde: TechCrunch, CNBC.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Polestar