SamsungYleinen

Samsung Galaxy A13 5G julkaistiin nyt myös Suomessa – 50 megapikselin kamera, 90 hertsin näyttö ja 5000 milliampeeritunnin akku

Samsung Galaxy A13 5G

Samsung julkaisi viime joulukuussa Galaxy A13 5G -puhelimen Yhdysvalloissa, mutta nyt korealaisjätti on julkistanut saman puhelimen myös Euroopassa kaikessa hiljaisuudessaan. Puhelin on tulossa myös Suomessa myyntiin, sillä Samsung on listannut laitteen jo omassa verkkokaupassaan.

Puhelimen mitoiksi Samsung on kertonut 164,5 x 76,5 x 8,8 millimetriä ja painoksi 195 grammaa. Puhelin on valmistettu pääosin muovista ja takaosassa on kolme erillistä kameraa, eikä tarjolla ole laatikkomaista kamera-aluetta. Galaxy A13 5G on julkaistu Suomessa kolmessa väriversiossa, jotka ovat musta Awesome Black, sininen Light Blue sekä valkoinen White. Puhelimesta on myös oranssi väriversio, mutta se ei ole nähtävästi tulossa Suomeen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Galaxy A13 5G -puhelimeen Samsung on saanut 6,5 tuuman kokoisen LCD-näyttöpaneelin, jossa on pisaramainen lovitoteutus. Lisäksi näytössä on HD+ -tarkkuus (1600 x 720 pikseliä) ja korkea 90 hertsin virkistystaajuus.

Tehoista on Galaxy A13 5G -puhelimessa vastaamassa MediaTekin kehittämä Dimensity 700 -järjestelmäpiiri, joka on suunnattu edullisiin puhelimiin. Järjestelmäpiiri on kahdeksanytiminen ja siinä on integroitu 5G-modeemi. Samsung on varustellut puhelimensa myös 4 gigatavun RAM-muistilla sekä 64 tai 128 gigatavun sisäisellä tallennustilalla. Tuettuna on muistikorttipaikka jopa yhteen teratavuun asti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Galaxy A13 5G:n akunkestosta on vastaamassa kookas 5000 milliampeeritunnin akku, jota voidaan ladata 15 watin teholla USB-C-liittimen kautta. Samsung on sijoittanut sormenjälkilukijan kylkeen virtapainikkeen yhteyteen. Puhelimessa on myös kaksi SIM-korttipaikkaa, NFC, USB 2.0 sekä Bluetooth 5.0.

Laitteen takaosaan on saatu kolmoiskamera, joka koostuu 50 megapikselin pääkamerasta, 2 megapikselin makrokamerasta sekä 2 megapikselin syvyyskamerasta. Etuosassa on yksi 5 megapikselin tasoinen kamera selfiekuvia ja videopuheluita varten.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yksi suurimmista muutoksista Euroopassa myytävässä mallissa löytyy käyttöjärjestelmästä. Vanha Android 11 on päivitetty heti tuoreeltaan Android 12 -versioon. Lisäksi puhelimessa on Samsungin oma kevennetty One UI Core 4.1 -käyttöliittymä.

Toistaiseksi Samsung ei ole paljastanut Galaxy A13 5G -puhelimen tarkkaa hintaa tai saatavuutta. Suomalaisten jälleenmyyjien listauksien mukaan hinta tulisi asettumaan noin 229 euroon. Samsung on aikaisemmin tuonut myyntiin Suomessa jo Galaxy A13 -puhelimen 4G-versiona, jonka hinta oli 189 euroa.

Lähde: Samsung Suomi

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung