XiaomiYleinen

Xiaomin odotettu Leica-kameroilla varusteltu huippupuhelin nimetty uudelleen – odotuksissa nyt Xiaomi 12S Ultra

Xiaomi 12S Ultra

Xiaomilta on huhuttu jo alkukeväästä lähtien uutta Xiaomi 12 Ultra -puhelinta, joka tullaan nähtävästi vihdoin heinäkuussa julkaisemaan. Kyseessä on samalla Xiaomin ensimmäinen todellinen lippulaivapuhelin, joka on toteutettu yhteistyössä Leican kanssa. Nyt tuoreet raportit kertovat Xiaomin vaihtaneen puhelimen mallinimen.

Xiaomi 12 Ultraa ei olisi siis enää tulossa, vaan raportit sekä kuvavuodot kertovat puhelimen nimen olevan todellisuudessa Xiaomi 12S Ultra. Tieto on tullut esille muun muassa vuotaneesta pahvilaatikosta, jossa on puhelimeen liittyviä teaser-kirjeitä. Pahvilaatikon kyljessä on painettuna Xiaomi 12S Ultra -mallinimi, joka vahvistaa tietoa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nimen muuttaminen on hyvin loogista, sillä Xiaomin odotetaan julkaisevan kotimarkkinoillaan Kiinassa pian myös uudet Xiaomi 12S– ja Xiaomi 12S Pro -puhelimet. Olisi siis hyvin loogista, että uusi kamerapuhelin tulee olemaan myös päivitetyn S-sarjan jäsen, eikä jo viime joulukuussa julkaistun 12-sarjan jäsen. Xiaomin on odotettu tarjoavan kaikissa tulevissa S-sarjan puhelimissa Leican kanssa yhteistyössä kehitetyt kamerat, mutta Xiaomi 12S Ultra tulee olemaan kameroiden osalta kaikista monipuolisin.

Huhujen mukaan Xiaomi 12S- ja Xiaomi 12S Pro -puhelimissa suurin uudistus olisi Qualcommin tuorein Snapdragon 8+ Gen 1 -järjestelmäpiiri. Samaa järjestelmäpiiriä odotetaan lisäksi Xiaomi 12S Ultraan. Huhuissa puhelimeen on odotettu myös 6,73 tuuman AMOLED-näyttöpaneelia, jopa 512 gigatavua sisäistä tallennustilaa sekä 67 tai 120 watin tehoista pikalatausta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Xiaomi 12S Ultran kohokohta löytyy kuitenkin kameroista. Joidenkin raporttien mukaan puhelimessa olisi 50 megapikselin tasoinen pääkamera, 48 megapikselin tele- ja ultralaajakulmakamerat sekä 20 megapikselin etukamera. Tiedot puhelimen kameroista ovat kuitenkin edelleen varsin epämääräisiä, mutta varmana voidaan pitää Leica-optimointeja.

Huhujen mukaan Xiaomi saattaisi julkaista Xiaomi 12S -sarjan puhelimet jo 5. heinäkuuta. Kyseessä on sama päivä, jolloin odotetaan Asuksen uusia ROG Phone 6 -pelipuhelimia. Xiaomi 12S -sarjaa ei ole odotettu myyntiin globaalisti, vaan ne ovat jäämässä vain Kiinan markkinoille.

Lähde: Mydrivers.com (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi