SamsungYleinen

Samsung Galaxy A13 5G -puhelimen hinnat alkavat 229 eurosta – tulossa pian saataville Suomessa

Samsung Galaxy A13 5G

Samsung Galaxy A13 5G on yksi korealaisjätin edullisimmista 5G-puhelimista, joka tulee asettumaan aikaisemmin julkaistun Galaxy A13 -puhelimen yläpuolelle Suomen markkinoilla. Puhelin julkaistiin jo viime joulukuussa Yhdysvalloissa, mutta se on tekemässä tuloaan hiljalleen myös Eurooppaan. Suomessa puhelin on tulossa myyntiin pian.

Puhelin listattiin jo kesäkuussa Samsungin omille sivuille, mutta vielä tuolloin mitään hinta- tai saatavuustietoja ei kerrottu. Nyt kuitenkin myynnin aloitus on lähenemässä, joka paljastuu Gigantin sivuilta. Gigantti on listannut Galaxy A13 5G -puhelimen sivuillensa. Edullisimmillaan puhelin maksaa 4 + 64 gigatavun versiona 229 euroa ja 4 + 128 gigatavun versiona 259 euroa. Tarjolle tulee kolme väriversiota, jotka ovat valkoinen, vaaleansininen sekä musta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samsung Galaxy A13 5G Gigantin sivuilla.

Gigantti kertoo puhelimen saapuvan varastoon kuitenkin vasta kuukauden päästä, eli 12. elokuuta. Galaxy A13 5G:n pystyy kuitenkin jo nyt tilamaan Gigantin kautta. Todennäköisesti Samsungin edullinen 5G-puhelin tulee saataville myös muiden jälleenmyyjien kautta lähiviikkoina.

Puhelimen mitoiksi Samsung on kertonut 164,5 x 76,5 x 8,8 millimetriä ja painoksi 195 grammaa. Puhelin on valmistettu pääosin muovista ja takaosassa on kolme erillistä kameraa, eikä tarjolla ole laatikkomaista kamera-aluetta. Galaxy A13 5G on julkaistu Suomessa kolmessa väriversiossa, jotka ovat musta Awesome Black, sininen Light Blue sekä valkoinen White. Puhelimesta on myös oranssi väriversio, mutta se ei ole nähtävästi tulossa Suomeen.

Galaxy A13 5G -puhelimeen Samsung on saanut 6,5 tuuman kokoisen LCD-näyttöpaneelin, jossa on pisaramainen lovitoteutus. Lisäksi näytössä on HD+ -tarkkuus (1600 x 720 pikseliä) ja korkea 90 hertsin virkistystaajuus.

Tehoista on Galaxy A13 5G -puhelimessa vastaamassa MediaTekin kehittämä Dimensity 700 -järjestelmäpiiri, joka on suunnattu edullisiin puhelimiin. Järjestelmäpiiri on kahdeksanytiminen ja siinä on integroitu 5G-modeemi. Samsung on varustellut puhelimensa myös 4 gigatavun RAM-muistilla sekä 64 tai 128 gigatavun sisäisellä tallennustilalla. Tuettuna on muistikorttipaikka jopa yhteen teratavuun asti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Galaxy A13 5G:n akunkestosta on vastaamassa kookas 5000 milliampeeritunnin akku, jota voidaan ladata 15 watin teholla USB-C-liittimen kautta. Samsung on sijoittanut sormenjälkilukijan kylkeen virtapainikkeen yhteyteen. Puhelimessa on myös kaksi SIM-korttipaikkaa, NFC, USB 2.0 sekä Bluetooth 5.0.

Laitteen takaosaan on saatu kolmoiskamera, joka koostuu 50 megapikselin pääkamerasta, 2 megapikselin makrokamerasta sekä 2 megapikselin syvyyskamerasta. Etuosassa on yksi 5 megapikselin tasoinen kamera selfiekuvia ja videopuheluita varten.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yksi suurimmista muutoksista Euroopassa myytävässä mallissa löytyy käyttöjärjestelmästä. Vanha Android 11 on päivitetty heti tuoreeltaan Android 12 -versioon. Lisäksi puhelimessa on Samsungin oma kevennetty One UI Core 4.1 -käyttöliittymä.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung