SamsungYleinen

Samsungin uutuuslaitteet vuotavat nyt urakalla – tässä ovat Galaxy Note20 Ultra, Galaxy Z Flip 5G ja Galaxy Watch 3

Samsung on julkaisemassa piakkoin uusia älypuhelimia, älykelloja sekä muun maussa tabletteja. Uusia Galaxy Note20 -malliston huippupuhelimia odotetaan 5. elokuuta, jolloin saatetaan nähdä myös uusia taitettavia älypuhelimia, mutta tätä ennen tullaan todennäköisesti julkaisemaan uusi älykello sekä uudet huippuluokan Android-tabletit. Viime aikoina Samsungin uutuustuotteet ovat vuotaneet useasti tunnettujen vuotajien toimesta kuin myös Samsungin omasta toimestakin.

Galaxy Note20 Ultrasta on saatu nähdä ensimmäisiä todennäköisesti virallisia kuvia Samsungin omien sivujen kautta, josta kuvat löytyivät hieman yllättäen. Kuvissa nähdään Galaxy Note20 Ultran prossinvärinen versio, jonka odotetaan kantavan nimeä ”Mystic Bronze”. Kuvat antavat hyvän kuvan siitä, millainen tulevan puhelimen takaosasta sekä kamera-alueesta on tulossa. Takaosassa on ainakin kolmoiskamera, joka koostuu todennäköisesti pääkameran ohella ultralaajakulmakamerasta sekä periskooppikamerasta. Lisäksi kuvat vahvistavat hieman kaartuvan näyttöpaneelin, painikkeiden sijainnin oikeassa kyljessä sekä pronssisen S Pen -kynän.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Valitettavasti aivan kokonaisuudessaan ei Galaxy Note20 Ultra ole esillä kuvissa, mutta laite näyttää pitkälti samalta kuin aikaisemmin nähdyissä 3D-mallinnuskuvissa. Galaxy Note20 Ultraan odotetaan muun muassa 6,9 tuuman AMOLED-näyttöpaneelia, Snapdragon 865+- tai Exynos 992 -järjestelmäpiirejä, 108 megapikselin pääkameraa sekä 120 hertsin virkistystaajuutta.

Toinen vuotanut uutuuspuhelin on Galaxy Z Flip 5G, joka nähtiin aikaisemmin jo muun maussa Kiinan televiranomaisen TENAA:n tietokannassa. Tällä kertaa tunnettu vuotaja Evan Blass on julkaissut 360-videon puhelimesta, joka paljastaa laitteen ulkoisen toteutuksen myöskin Mystic Bronze -väriversiossa. Videolla nähdään Galaxy Z Flip 5G mattapintaisella lasipinnalla. Ulkoisesti Galaxy Z Flip 5G on pitkälti täysin samanlainen kuin jo markkinoilla oleva Galaxy Z Flip (4G), mutta tekniikassa on selviä eroavaisuuksia.

Uuden puhelimen on huhuttu olevan varusteltuna Qualcomm Snapdragon 865+ -järjestelmäpiirillä, uusituilla kameroilla sekä muutamilla muilla pienillä uudistuksilla. Tenaan tietokannasta löytyvät tiedot vahvistavat huhujen olevan myös suurin piirtein oikeassa.

Tenaan mukaan Galaxy Z Flip 5G -puhelimen kaksoiskamera koostuisi 12 ja 10 megapikselin kameroista ja sisäpuolelta löytyy 12 megapikselin selfiekamera. Taittuva näyttö pitäisi olla kooltaan 6,7 tuumaa ja se perustuu AMOLED-tekniikkaan. Näytössä on Full HD+ -tarkkuus ja pienemmän näytön tarkkuus on 300 x 112 pikseliä. Akun kooksi on ilmoitettu 2500 + 704 milliampeerituntia, joka on siis lähellä 3300 milliampeerituntia. Tehoista odotetaan vastaavan Snapdragon 865+ -järjestelmäpiirin, joka takaa myös 5G-yhteydet modeeminsa ansiosta.

Kolmas Samsungin uutuustuote, josta on saatu lisätietoja, on toistaiseksi julkaisematon Galaxy Watch 3 -älykello. Jo aikaisemmin Evan Blass on julkaissut kuvia Galaxy Watch 3 -älykellosta, mutta on sittemmin julkaissut myös uusia kuvia kellosta. Kuvissa kello nähdään alumiinisena versiona, titaanisena versiona sekä pronssinvärisenä versiona.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Blass on paljastanut Samsungin tuovat kellon tarjolle jopa yhdeksässä eri versiossa, joista viisi on 45 mm variantteja ja neljä taasen 41 mm variantteja.

Aikaisempien tietojen mukaan Galaxy Watch 3 -kellon yksi versio olisi valmistettu ruostumattomasta teräksestä, mutta tarjolle pitäisi olla tulossa myös alumiininen versio sekä titaaninen versio. Lasina Samsung hyödyntää Gorilla Glass DX -lasia ja kellon rakenne pitäisi olla MIL-STD-810G-standardin mukaisesti iskun- ja vedenkestävä. Kelloon tiedetään olevan tulossa myös GPS-yhteydet sekä LTE-tuki.

Muita uutuuskellon ominaisuuksia ovat myös 1,4 tuuman pyöreä Super AMOLED -näyttöpaneeli, 1 gigatavu RAM-muistia sekä 8 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Käyttöjärjestelmänä on Tizen OS 5.5. Galaxy Watch 3:n 41 mm versioon odotetaan 247 milliampeeritunnin akkua, kun taasen 45 millimetrin versioon on odotettavissa 340 milliampeeritunnin akku. Kellossa on myös tuki langattomalle lataukselle NFC:lle ja Samsung Paylle.

Kaikki kolme nyt vuotanutta Samsungin tulevaa tuotetta tullaan julkaisemaan tietojen mukaan heinäkuun sekä elokuun aikana.

Lähde: YouTube (Техно Гарри / venäjäksi), Twitter (Evan Blass), GSMArena.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

15 Kommenttia

 1. Taas aivan turhia ja ylihintaisia Samsungin romuja.

  1. Taas aivan turha ja harhaanjohtava kommentti…

  2. Se vain tuntuu siltä, jos ei ole tottunut rahaa käsittelemään.

   1. Ei se kyl sitä ole. Sori vaan.

    1. Et saa anteeksi.

 2. Jaa, eli susta Samsung on sit halpa. Hahaha.

  1. Laatu maksaa.

 3. Köyhille kaikki tuntuu kallilta.

  1. Niin. Ja rikkailla on harvemmin mitään käsitystä rahan arvosta, kun sitä voi heittää sinne ja tänne mielen mukaan

 4. Täällä tuntuu tyhmyys tiivistyvän edellisistä kommenteista päätellen.

 5. Se on tyhmä joka maksaa puhelimesta 1500 euroa vaikka sen kyseisen puhelimen ominaisuudet olisivat samat mitä mitä sadan euron puhelimessa. Nii eli tyhmä on se joka maksaa.

 6. Kerro mistä saa 100€:lla kosketusnäyttöpuhelimen mikä myös taittuu kuin simpukkapuhelin! :0

 7. Tarkotinki et tossa Samsungin romussa on muovinen näyttö, ei Gorilla Glass ja muutenkin se on melkeen kokonaan muovia niinku 100 euron puhelin.


 8. Tuossa on niinkun Samsungin romun muovinäytön testi.

 9. Eipä ole Galaxy Z mitä tarkotin.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung