GoogleYleinen

Sertifioinnit vahvistavat Googlen tulevien Pixel 6 -puhelimien latautuvan tehokkaammin kuin Applen tai Samsungin huippupuhelimet

Pixel 6 -puhelimet

Googlelta on tulossa syksyn aikana markkinoille uudet Pixel 6- ja Pixel 6 Pro -älypuhelimet, joissa tullaan näkemään aikaisempaa tehokkaampia lataustoteutuksia. Nopeammista latauksista on jo aikaisemmin kuultu huhuja, mutta nyt tuoreimmat sertifioinnit ovat vahvistaneet hieman enemmän.

Taiwanin televiranomainen NCC on paljastanut ainakin Pixel 6 Pro -puhelimen tukevan 15, 18, 27 sekä 33 watin tehoisia latausratkaisuja. Toistaiseksi vahvistus on saatu vain Pixel 6 Pron tehokkaammalle latausratakisulle, mutta todennäköisesti myös Pixel 6 -puhelimessa voidaan olettaa olevan vastaava lataus. Aikaisemmin Google on itse vahvistanut, ettei Pixel 6- ja Pixel 6 Pro -puhelimien mukana enää toimiteta laturia mukana, joten 33 watin laturi on ostettava erikseen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Google saattaa tulla julkaisemaan myöskin 23 watin tehoisen langattoman Pixel Stand -latausalustan, joka saattaa pystyä lataamaan puhelimia 23 watin teholla. 33 ja 23 watin tehoisilla lataustehoilla Google ei pääse haastamaan kiinalaisia älypuhelinvalmistajia, mutta Googlen puhelimet tulevat latautumaan nopeammin kuin Samsungin tai Applen uusimmat lippulaivapuhelimet.

Pixel 6 -puhelimet ovat yksi älypuhelinmarkkinan mielenkiintoisimmista älypuhelimista, sillä jo muotoilu on normaalista poikkeava ja virkistävän tyylikäs. Lisäksi Pixel 6 -puhelimet tarjoavat Googlen ja Samsungin yhteistyössä kehittämän Tensor-järjestelmäpiirin, joka perustunee 5 nanometrin valmistusprosessiin. Puhelimien kameroihinkin on luvassa selviä parannuksia, sillä laitteissa on 50 megapikselin pääkamera sekä 12 megapikselin ultralaajakulmakamera, mutta Pixel 6 Prossa on lisäksi 48 megapikselin periskooppikamera 5x optista zoomausta varten.

Tuoreimpien huhujen mukaan ainakin ennakkomyynti Pixel 6 -sarjan puhelimille käynnistyy 19. lokakuuta ja varsinainen myynti pitäisi käynnistyä 28. lokakuuta. Toistaiseksi ei ole kuitenkaan tarkkaan tiedossa Pixel 6 -puhelimien julkaisupäivää, joka kuitenkin saattaa olla ennakkomyynnin aloituksen kanssa samaan aikaan, eli 19. lokakuuta.

Lähde: XDA Developers

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google