AppleYleinen

Tällä kertaa iPhone 15 Plus -puhelimen CAD-mallinnokset vuodettiin julkisuuteen – suurimpina muutoksina Dynamic Island ja USB-C-liitin

Lähiaikoina julkisuuteen on vuodettu sekä iPhone 15 Pron että pienemmän iPhone 15 -mallin CAD-renderöintikuvat. Nyt CAD-renderöinnit on vuodettu julkisuuteen myös suurempikokoisesta iPhone 15 Plus -perusmallista. Kuvat ovat peräisin Appleen liittyviä renderöintikuvia aiemminkin vuotaneelta Ian Zelbolta.

Yksi suurimmista muutoksista myös iPhone 15 Plus -mallissa on kuvien perusteella Dynamic Island -toteutus, joka saapuu tänä vuonna myös perusmalleihin. Asiasta on huhuiltu jo viime vuoden lopulta asti. Näin ollen pitkään mukana ollut varsinainen näyttölovi jää historiaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toisena suurena muutoksena on USB-C-liitännän saapuminen iPhone-puhelimiin. USB-C korvaa Applen oman Lightning-liitännän. Muutos on seurausta Euroopan unionin uudesta asetuksesta, jonka mukaan valmistajien pitää siirtyä yhteiseen USB-C-liitäntämalliin.

Takakameroita olisi perusmallin iPhone 15 Plus -puhelimessa edelleen kaksi kappaletta. Takakameroista aiheutuva kohouma on ilmeisesti saamassa lisää paksuutta, joka voi tarkoittaa sitä, että puhelimen kamerasensoreita ollaan päivittämässä.

iPhone 14 Plus (vasen) ja 15 Plus.

CAD-renderöinneistä nähdään, että iPhone 15 Plus olisi lähestulkoon samankokoinen edeltäjänsä kanssa. Mitat ovat kuitenkin hieman muuttumassa. 9To5Mac-sivuston mukaan iPhone 15 Plussan mitat ovat 160,87 x 77,76 x 7,81 millimetriä. Vertailun vuoksi viime syksyn iPhone 14 Plussan mitat olivat 160,84 x 78,07 x 7,79 millimetriä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

CAD-renderöintien mukaan myös iPhone 15 Plus tulee saamaan hieman nykyistä kaarevammat reunat. Kaarevammat reunat helpottavat todennäköisesti laitteiden pitelyä kädessä. Myös iPhone 15 Plussan reunat ovat edeltäjäänsä kapeammat.

Perusmallin iPhone 15- tai 15 Plus -malleissa ei ole huhujen mukaan kapasitiivisia painikkeita, vaan perinteiset fyysiset painikkeet. Apple on huhujen mukaan siirtymässä iPhone 15 Pro -malleissa kapasitiivisiin painikkeisiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

CAD-renderöinneissä voi esiintyä tässä vaiheessa vielä virheitä, mutta lisää vuotoja muotoilusta tulemme varmasti näkemään vielä ennen syksyn julkistuksia.

Lähde: 9To5Mac

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple