CATMotorolaYleinen

Ensimmäiset Android-puhelimet satelliittiyhteyksillä julkaistiin – tässä ovat Motorola Defy 2 ja CAT S75

Brittiläinen mobiilialan yritys Bullitt Group on julkistanut kaksi Android-puhelinta, joissa on mahdollisuus kaksisuuntaiseen satelliittiviestintään. Yhtiö on esitellyt kaksi samanlaista puhelinta eri brändien alla. Puhelimet saapuvat eri markkinoille.

Toinen puhelimista kantaa nimeä Motorola Defy 2, joka saapuu myyntiin Pohjois- ja Latinalaiseen Amerikkaan. CAT S75 -puhelimeksi nimetty vastine saapuu puolestaan Eurooppaan, Lähi-Itään sekä Afrikkaan.

Motorola Defy 2.

Puhelimissa oleva Bullet Satellite Messenger -sovellus perustuu 3GPP (3rd Generation Partnership Project) -standardeihin. Sovellus toimii normaalisti niin kauan, kun käyttäjällä on selkeä yhteys taivaalle, josta puhelimiin saadaan Wi-Fi- tai matkapuhelinverkkoyhteydet. Mikäli verkkoja ei ole käytettävissä, osaa Messenger-sovellus ottaa yhteyden satelliittien kautta.

Bullitt Satellite Messenger -sovelluksella lähetetyt viestit ovat vastaanotettavissa normaalina tekstiviestinä. Vastatakseen on vastaanottajien kuitenkin ladattava Android- tai iOS-puhelimiin Bullittin Satellite Messenger -sovellus. Satelliiteilla lähetetyssä viestissä on Bullittin mukaan ohjeet sovelluksen lataamiseen. Satelliittien avulla käyttäjät voivat vaihtaa tekstiviestejä, sijaintitietoja sekä erilaisia ilmoituksia.

Bullit kertoo, että palvelun saa vuodeksi veloituksetta, jonka jälkeen kustannuksia tulee edullisimmillaan 4,99 euroa kuukaudessa. Summalla voi lähettää 30 viestiä kuukaudessa. Satelliittiyhteydellä lähetettyjen viestien vastaanottajille ei aiheudu mitään kustannuksia.

Motorola Defy 2 sekä CAT S75 jakavat keskenään samat tekniset ominaisuudet. Suurimpina eroavaisuuksia ovat laitteiden hiukan erilaiset ulkoasut.

Puhelimista löytyy 6,6 tuuman kokoinen Full HD+ -tasoinen näyttö, joka tukee 120 hertsin virkistystaajuutta. Järjestelmäpiirinä on MediaTekin Dimensity 930 -piirisarja, jonka kaverina on 6 gigatavua RAM-muistia sekä 128 gigatavua tallennustilaa. Molemmista puhelimista löytyy MediaTekin-siru, joka vastaa itse satelliittitekniikasta ja sen toiminnasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimissa on 5000 milliampeeritunnin akut, joita kyetään lataamaan langallisesti 15 watin teholla. Langatonta latausta puhelimissa ei ole.

Molemmissa puhelimissa on kolme takakameraa. Pääkameran tarkkuus on 50 megapikseliä. Pääkameran apuna on 8 megapikselin ultralaajakulmakamera sekä 2 megapikselin makrokamera. Selfiekameran tarkkuus on 8 megapikseliä.

Motorola Defy 2- sekä CAT S75 -puhelimet ovat IP67 / IP69K -sertifikaattien mukaisesti suojattu pölyltä ja vedeltä. Puhelimien kestävyys on testattu Yhdysvaltojen puolustushallinnon standardien mukaisesti. Puhelimet kestävät upotuksen viiden metrin syvyyteen 35 minuutin ajaksi sekä pudotuksen teräspinnalle 1,8 metrin korkeudesta.

Puhelimet on varustettu Android 12 -käyttöjärjestelmällä. Puhelimiin luvataan 2 suurta Android päivitystä sekä viiden vuoden ajan tietoturvapäivityksiä.

Molemmat puhelimet tarjoavat 24/7 SOS-apua satelliittiviestinnän kautta. Satelliittiyhteydet ovat heti lanseerauksen yhteydessä saatavilla Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Toiminnot tulevat hiukan myöhemmin käyttöön myös Afrikkaan, Uuteen-Seelantiin, Australiaan sekä Latinalaiseen Amerikkaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

CAT S75 tulee Euroopassa saataville lähiaikoina 599 euron suositushinnalla. Puhelimen mukana tulee kolmen kuukauden Essentials-satelliittiyhteyspalvelu. Motorola Defy 2 tulee Amerikassa saataville vuoden 2023 toisella neljänneksellä 599 dollarin suositushinnalla.

Defy Satellite Link

Defy Satellite Link.

Motorola ja Bullitt esittelivät yhteistyössä toteutetun Defy Satellite Linkin. Defy Satellite Link on kompakti, itsenäinen Bluetooth-laite, jonka avulla Android- sekä iOS-laitteet voivat muodostaa yhteyden Bullitt Satellite Messenger -palveluun. Palvelun ja Defy Satellite Linkin avulla käyttäjä voi lähettää ja vastaanottaa viestejä, lähettää oman sijainnin ja ottaa yhteyttä hätäpalveluihin satelliittiyhteyksien kautta.

Taskuun menevä laite on läpäissyt sotilasluokan kestävyystestit ja laitteella on IP68-sertifikaatti vettä ja pölyä vastaan. Laitteessa on 600 milliampeeritunnin akku, joka riittää Bullittin mukaan ”useiden päivien” käyttöön.

Laitteesta löytyy fyysiset painikkeet SOS- ja paikannustoimintoja varten.

Defy Satellite Link tulee saataville tämän vuoden toisella neljänneksellä. Laitteen suositushinta on 99 dollaria. Mukaan on saatavilla 149 dollarin hintainen paketti, jossa on vuoden mittainen Essentials Messaging -palvelu.

Lähde: Bullit-Group (1), (2)

Kommentoi

Lisää aiheesta:CAT