MicrosoftWindows 10Yleinen

Tässä on pian julkaistava Surface Go – Katso kuvat ja tarkat tekniset tiedot

Surface Go

Microsoft tulee julkaisemaan myöhemmin tänään uuden Surface Go -tabletin, joka on Surface-malliston halvin laite ja hinnat alkavat 399 dollarista. Koska Surface Go -laitetta ei ole vielä julkaistu, niin vielä on viime hetken vuodoille aikaa. Tiedot ja kuvat ovat peräisin tom’s Hardware -sivuston hieman liian aikaisin julkaisemasta artikkelista, joka on sittemmin poistettu. Artikkeli paljasti tarkat tekniset tiedot laitteesta sekä muutaman kuvan, joissa esiintyy itse Surface Go.

Uuden Surfacen näyttö tulee olemaan 10 tuumaa ja sen tarkkuus on 1800 x 1200 pikseliä. Näytössä on lisäksi muista Surface-laitteista tuttu 3:2-kuvasuhde sekä tuki Surface Pen -kynälle. Tehoista laitteessa pitää huolen Intelin Pentium Gold 4415Y -prosessori, jonka tukena on 4 tai 8 gigatavua RAM-muistia mallista riippuen. Surface Gon halvimmassa versiossa on 64 gigatavua eMMC-muistia. Lisäksi tarjolle tulevat 128 ja 256 gigatavun SSD-muistilliset versiot. Surface Go on Microsoftin ensimmäinen tabletti, jossa on USB-C-tyypin liitäntä. Lisäksi laitteessa on microSD-korttipaikka, Surface Connect-liitin ja 3.5 mm kuulokeliitintä. Itse Surface Gon mitat ovat 24,38 x 17.52 x 0.76 senttimetriä ja painoa on 544 grammaa. Tablettiin on mahdollista ostaa myös Type Cover -näppäimistökuori, jonka kanssa laite painaa 771 grammaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tabletti tulee tarjolle Windows 10 Home -käyttöjärjestelmällä, jossa on S Mode, joka rajoittaa ladattavat sovellukset vain Microsoft Storen valikoimaan. Laitteen käyttäjät voivat kuitenkin vaihtaa perinteiseen Windows 10 Home -versioon ilmaiseksi. Tämän lisäksi Surface Go tulee tarjolle yritys- ja koulukäyttöön Windows 10 Pro -käyttöjärjestelmällä, johon on mahdollista myös saada S Mode -käyttöön.

Microsoft on lisäksi kehittänyt Surface Golle tutun Type Cover -näppäimistökuoren. Näppäimistö tulee saataville mustana polyuretaaniversiona. Lisäksi valikoimaan kuuluvat Signature Type Cover -näppäimistöt, jotka on päällistetty Alcantaralla. Näppäimistön värivalikoimaan kuuluvat värit platinum, burgundy ja cobalt blue. Lisäksi näppäimistö on taustavalaistu. Surface Gon rinnalla Microsoft tulee esittelemään myös uuden hiiren (kuvassa), joka tulee tarjolle samoissa väreissä kuin Signature Type Cover.

Surface Gon myynti alkaa 2. elokuuta ja tarjolla on aluksi kaksi versiota. 399 dollarin versiossa on 4 gigatavua RAM-muistia sekä 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Kalliimmassa 549 dollarin versiossa on 8 gigatavua RAM-mustia ja 128 gigatavua tallennustilaa. Molemmissa malleissa on vain Wi-Fi-yhteydet. Myöhemmin Microsoft tuo tarjolle LTE- ja 256 gigatavun versiot. Yrityksille tarjottavat Surface Gon Windows 10 Pro -versiolla varustellut versiot maksavat taasen 449 dollaria ja 599 dollaria.

Surface Gon tekniset tiedot:

  • Näyttö: 10 tuumaa, 1800 x 1200 pikseliä, 3:2-kuvasuhde
  • Prosessori: Intel Pentium Gold 4415Y
  • RAM-muisti: 4 tai 8 gigatavua LPDDR3 (mallista riippuen)
  • Tallennustila: 64GB (eMMC), 128GB (SSD) ja 256GB (SSD)
  • Käyttöjärjestelmä: Windows 10 Home tai Windows 10 Pro (molemmat varusteltu S Modella)
  • Liitännät: Surface Connect, USB Type-C, MicroSDXC, 3.5mm kuulokeliitin
  • Mitat: 24,38 x 17.52 x 0.76 cm
  • Paino: 544 grammaa, 771 grammaa Type Cover -kuoren kanssa
  • Hinta: 399 ja 549 dollaria

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Microsoft