OnePlusYleinen

Tässäkö on rumin OnePlus-puhelin? OnePlus 10R paljastui jälleenmyyjän ja myös OnePlussan toimesta

OnePlus 10R Amazonin mainoksessa.

OnePlus tulee julkaisemaan Intian markkinoille 28. huhtikuuta uusia älypuhelimia ja muita tuotteita. Tilaisuudessa on odotettu ainakin OnePlus Nord CE 2 Lite– ja OnePlus 10R -puhelimia, mutta myös ensimmäisiä Nord-mallistoon asettuvia kuulokkeita. OnePlus 10R on ollut jo pitkään huhuissa, mutta nyt nettiin on vuotanut ensimmäisiä kuvia laitteesta.

Ensimmäisenä vuotokuva on paljastunut jälleenmyyjän Amazonin Instagram-mainoksesta, jossa on esillä laitteen takaosa. Kuva paljastaa nähtävästi kokonaan OnePlus 10R:n takaosan muotoilun, joka poikkeaa selvästi aikaisemmista OnePlus-puhelimista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Takaosan vasemmassa yläkulmassa on kookas kamera-alue, jossa on kolme kamerasensoria sekä kaksois-LED-salamavalo. Takaosassa on myös pystysuora viivakuviointi kamera-alueen mukaisesti. OnePlus-logo on sijoitettu erikoisesti takaosan oikeaan alakulmaan. Kokonaisuudessaan takaosan muotoilu on hyvin epäsymmetrinen. Takaosan muotoilu on myös pitkälti samassa suhteessa kuin OnePlussan itse julkaisemassa viivapiirroksessa.

Tämän kuvan vasemmassa alakulmassa pilkahtaa OnePlus 10R.

Lisäksi OnePlus on itse lähtenyt vahvistamaan Amazonin julkaisemaa kuvaa. OnePlus on mainostanut Twitterissä uusia Bullets Wireless Z2 -kuulokkeita, mutta kuvassa on myös jotain muuta mielenkiintoista. Tarkkasilmäisimmät ovat voineet havaita kuvassa vilahtavan puhelin, joka ei vastaa yhtäkään nykyistä OnePlus-laitetta. Kuvassa on pieni vilaus takaosasta. Kameran ja salaman asettelun perusteella kyseessä on OnePlus 10R.

Twitterissä monet kuvan nähneistä ovat kommentoineet kyseessä olevan ruma puhelin, ja monet myös toivovat kyseessä olevan väärennys. Todennäköisesti kuvassa on kuitenkin OnePlus 10R, sillä Amazonin ja OnePlussan omat kuvat ovat hyvin samanlaisia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

OnePlus 10R -puhelimen on odotettu olevan pitkälti sama puhelin kuin Realmen aikaisemmin julkaisema Realme GT Neo 3. Puhelimeen on odotettavissa 6,7 tuuman kokoinen E4 AMOLED -näyttöpaneeli, jossa on 120 hertsin virkistystaajuus sekä HDR10+ -tuki. Tehoista odotetaan vastaavan MediaTekin kehittämän Dimensity 8100 -järjestelmäpiirin, jonka rinnalla on 8 tai 12 gigatavua LPDDR5-RAM-muistia sekä 256 gigatavua sisäistä UFS 3.1 -tallennustilaa.

Puhelimeen on odotettavissa stereokaiuttimet ja Android 12 -käyttöjärjestelmä. Näytössä kerrotaan olevan integroitu sormenjälkilukija. Takaosan kolmoiskameran odotetaan koostuvan 50 megapikselin optisesti vakautetusta Sony IMX766 -sensorista, jonka rinnalla on 8 megapikselin ultralaajakulmakamera sekä 2 megapikselin makrokamera. Etuosassa on 16 megapikselin kamera selfieitä ja videopuheluita varten.

OnePlus 10R saattaa olla myös OnePlussan ensimmäinen 150 watin tehoisella pikalatauksella varusteltu puhelin, jota brändi on itse odottanut julkaistavaksi vuoden toisella neljänneksellä. OnePlus 10R -puhelimesta odotetaan Realme GT Neo 3 -puhelimen tapaisesti kahta versiota. Toiseen on tulossa 4500 milliampeeritunnin akku ja 150 watin pikalataus, kun toisessa on suurempi 5000 milliampeeritunnin akku sekä 80 watin pikalataus.

Tarkat tiedot OnePlus 10R -puhelimesta varmasti vuotavat vielä ennen julkaisua, mutta viimeistään 28. huhtikuuta ne varmistuvat. Ainakin aluksi puhelin esitellään vain Intiassa, eikä R-mallisto ole aikaisemmin ollut saatavilla Euroopassa.

Lähde: Twitter (Rudransh), Twitter (OnePlus India)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. ”Lippulaivan tappaja” kohosi pikkuhiljaa itse lippulaivaksi sekä ylihintaiseksi luuriksi ja myynti rupesi sakkaamaan. Nyt julkaistaan kymmenittäin ”ei koskaan tulla tekemään” edullisemman hintaluokan luureja, joilla pyritään saamaan markkinaosuutta. Alkuperäisestä strategiasta on jäljellä enää vain nimi. Sekin on mahdollisesti säilynyt vain vahingossa.

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus