TeliaYleinen

Telia sulkee 3G-verkkonsa vuoden 2023 loppuun mennessä

Telia on ilmoittanut tänään, että yhtiön on aikatauluttanut 3G-verkkojen sulkemisen. Telian tarkoituksena on sulkea verkko vuoden 2023 loppuun mennessä. Taajuuksia ja investointeja vapautuu 5G:lle ja muille uusille tekniikoille. Myös Elisa on aikaisemmin ilmoittanut sulkevansa samalla aikataululla 3G-verkot.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Päätöksen taustalla on teknologian uudistaminen paremman asiakaskokemuksen tarjoamiseksi. 4G- ja 5G-verkot tarjoavat enemmän kapasiteettia, nopeutta ja muita verkon ominaisuuksia koko ajan kasvavaan käyttöön.

”Teknologiat kehittyvät nopeasti. 5G-verkko on jo laajasti käytössä, 4G-puhe eli VoLTE on tuotu verkkoon ja esineiden internetiä palvelevat uudet tekniikat kuten LTE-M ja Narrowband IoT kattavat jo koko Suomen. Nyt on hyvä ajankohta saatella hyvin palvellut 3G-verkko kohti auringonlaskua”, sanoo Telian teknologiajohtaja Jari Collin.

Verkon sulkemisen jälkeen 3G-puhelimet ja -liittymät toimivat edelleen gsm-verkossa. Datayhteydet edellyttävät käytännössä 4G-palveluihin siirtymistä.

”Autamme asiakkaitamme päivittämään palvelunsa parin vuoden siirtymäaikana heille parhaiten sopivalla tavalla. Mobiiliverkon aktiiviset netinkäyttäjät ovat jo suurelta osin siirtyneet 4G:hen ja 5G:hen, joten 3G:stä luopuminen ei muodosta isoa murroskohtaa mobiilipalveluiden kehityksessä”, arvioi Collin.

Telia tarjoaa tällä hetkellä matkaviestinnän palveluita jo neljän eri sukupolven mobiiliverkoissa: 2G eli gsm, 3G, 4G ja uusimpana nopeasti laajentuva 5G. 3G:n sulkemisen jälkeen gsm-verkko palvelee edelleen mobiilipuheluita sekä ensimmäisen sukupolven koneliittymiä.

Lähde: Telian tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Eli jos omistaa 3g puhelimen ja ei halua vaihtaa puhelinta uudempaan niin joutuu tyytymään silloin 2g verkkoon. Kysyisin vain et onko teille tulossa myyntiin halvempia 2g liittymiä. Jos on aikaisemmin maksanut 3g liittymästä. Ei tarviysisi maksaa olemattomasta nopeudesta.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Telia